Publik1

GAIS ska ta fjärde raka segern i derbyt

Det finns många skäl att gå på derbyt och heja fram GAIS till tre poäng. Inte bara att en derbyseger smakar mumma utan också att Grönsvart är på väg mot en fin notering som man inte mäktat med på 11 säsonger.

I matchen mot ÖIS FF har GAIS nämligen chansen att vinna sin fjärde raka match i serien och det är något som supportrarna inte varit bortskämda med genom åren. Vid en titt i historieböckerna visar det sig att senast som Atleterna tog fyra på rad var 2005 då GAIS spelade till sig en kvalplats i Superettan.

Däremellan har det alltså passerat tio säsonger då Atleterna inte kunnat prestera med samma kontinuitet utan fått nöja sig med mindre smickrade sviter. Under dessa tio år har GAIS vunnit tre matcher på rad vid tre tillfällen, två matcher i rad vid fem tillfällen och faktum är att laget under två säsonger inte ens mäktade med två segrar på raken (2012 och 2006). Detta resultat visar om inte annat på vilken fin prestation det skulle vara att bärga fjärde raka vinsten på tisdag.

Så här har utfallet avseende segrar på rad sett ut från 2005 och framåt:

 • 2015: GAIS vinner som mest två matcher på raken i augusti och oktober.
 • 2014: GAIS vinner som mest två matcher på raken i september.
 • 2013: GAIS vinner som mest tre matcher på raken i juni och dessutom två matcher på raken i maj.
 • 2012: GAIS klarar inte av att vinna två eller fler matcher på raken.
 • 2011: GAIS vinner som mest tre matcher på raken i april och dessutom två matcher på raken i juli och september.
 • 2010: GAIS vinner som mest två matcher på raken i okt.
 • 2009: GAIS vinner som mest tre matcher på raken i september och dessutom 2 matcher på raken i augusti.
 • 2008: GAIS vinner som mest två matcher på raken i september.
 • 2007: GAIS vinner som mest två matcher på raken i maj och juli.
 • 2006: GAIS klarar inte av att vinna två eller fler matcher på raken.
 • 2005: GAIS vinner som mest fyra matcher på raken i maj-juni och dessutom två matcher på raken tidigare i maj.

Under den lyckade sviten under säsongen 2005 besegrade Makrillarna i tur och ordning Västra Frölunda (4-0), Västerås SK (5-3), Falkenberg (3-0) och Östers IF (2-0). Kapten på skutan var Fredrik Lundgren och några av målskyttarna i vinstmatcherna var t ex Wilton Figueiredo, Mathias Gravem, Daniel Niklasson, Patrik Elmander och Hasse Blomqvist.

Nu kan GAIS upprepa sviten från elva år sedan och vad hade smakat bättre än att göra det i en derbyvinst mot Fotbollsföreningen från Örgryte? Nu förväntar vi oss dock att matchhjältarna istället heter Rexhepi, Cadogan, Singh, Mijaljevic eller kanske Book.

Som GAIS.se tidigare har berättat om har GAIS ett klart övertag på de rödblå i derbysammanhang och har under 2000-talet alltid vunnit minst en av matcherna mot ÖIS FF under de säsonger som lagen spelat i samma serie. Benjamin Westmans mannar kommer att vara maximalt motiverade inför matchen och rapporterna från träningarna berättar om fantastisk energi och stor glädje i gruppen. På tisdag hoppas vi att du är på plats för att heja fram Grönsvart till en ny seger och därmed en fin notering i historieböckerna.

Biljettinformation inför Derbyt

Köp din biljett av GAIS och var noga med vilken sektion du väljer.

GAIS Familjeläktare är på sektion C2-C3.
GAIS Klack står på övre läktare B & P, och när den är full säljer vi vidare på nedre A & O.
GAIS Sittplats är på övre läktare D1-D4.

GAIS arrangerar också en partnermiddag inför derbyt med ett VIP-paket. Paket med trerätters middag, underhållning och matchbiljett på våra bästa platser bokas via fredrik.mohlin@gais.se. Hit finns ett begränsat antal platser.