LSK-away-4

GAIS ska ge igen efter vårens kalldusch

GAIS är obesegrade på hemmaplan och i mötet mot Ljungskile SK finns chans att tangera klubbrekordet vad gäller längsta svit av hemmamatcher utan förlust. Välkommen att stötta Atleterna tre poäng i hemmaborgen Gamla Ullevi på söndag kl. 15.00.

Efter den underhållande matchen borta mot Ängelholm som slutade med hela 5-1 till grönsvart tar laget nu sikte på att tangera den historiska sviten från 1987 som innebär att laget spelat 13 raka hemmamatcher utan förlust. Och vad kan passa bättre än att göra det i ett västkustderby mot Ljungskile SK.

Med sköna 5-1 i ryggen är det ett taggat GAIS som gör entré på Gamla Ullevi imorgon söndag. Truppen liknar till största del den som matchades senast mot Ängelholm men en ändring finns att notera. Det är Felix Kasper som ersätter Steven Old som tyvärr får utgå efter en stukad fotled under gårdagens träning. Det är fortfarande oklart hur länge han kommer vara borta men assisterande tränare Jesper Ljung hoppas på att det bara blir en vecka eller två.

Matchtruppen i sin helhet hittar du som vanligt längre ner på sidan.

GAIS är sugna på att ge igen efter vårens kalldusch

Så här berättar Jesper om vad han förväntar sig för match i morgon:

– Jag ska medge att vi inte är helt hundra på vilket lag LSK kommer att ställa på benen i morgon. De har ju fyra man avstängda och en som troligen är skadad jämfört med förra matchen. Så det blir en trupp med en del förändringar och det hoppas vi såklart kan vara till vår fördel.

– Vi räknar med att Hannes Stiller som vanligt kommer att bidra med en hel del avseende deras offensiv och det är våra backar är väl upplysta om. Men vi känner att vi har bra flyt nu och kan vi rida vidare på vågen efter femettan mot Ängelholm hoppas vi på tre pinnar. Vi går in för att göra ett hundraprocentigt jobb men vi också är väldigt sugna på att ge igen efter kallduschen mot LSK i somras då vi släppte in 1-0 med bara minuten kvar!

Vill du värma upp med andra Gaisare inför morgondagens västkustderby kan du göra det med Gårdakvarnen som kommer infinna sig på En Trappa Upp redan från klockan 12. Vill du klä Gamla Ullevi med lite färska grönsvarta souvenirer så kommer Makrillarna hålla försäljning på båda sidor av arenan.

Text: Philip Morsten

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – Ljungskile SK.
När: 25:e september kl. 15.00.
Var: Gamla Ullevi.
Underlag: Riktigt gräs.
Domare: Per Melin.
Avstängda: Yussif Chibsah, Petter Björlund, Ken Fagerberg och Lord Ofosuhene.

Matchtruppen
Tommi Vaiho, Jesper Johansson, Danny Ervik, Björn Andersson, Calle Nyström, Johan Ramhorn, Malkolm Moenza, James Sinclair, Felix Kasper, Kieron Cadogan, Robin Book, Craig Henderson, Johan Lundgren, Pascal Olsson, Luther Singh, Luka Mijaljevic, Dardan Rexhepi och Alibek Aliev.

Biljetter
Om du inte redan löst biljett till matchen mot LSK så gör de det enklast via denna länk.