Assyriska-Logo

GAIS vill förlänga sin obesegrade hemmasvit

På lördagens kväll har alla möjlighet att på bästa sändningstid se GAIS live på Gamla Ullevi. GAIS möter då södertäljebaserade Assyriska FF med matchstart klockan 18.00. Läs nedan Benjamin Westman, huvudtränare i GAIS, egna ord om matchen samt se vilken trupp Benjamin och Jesper Ljung tagit ut.

Det har inte undgått någon att GAIS kommer till matchen med två raka vinster efter sommaruppehållet. Först betvingades Varbergs BoIS hemma på Gamla Ullevi och sedan kom säsongens första bortavinst när man tillbakaslog Bartosz Grzelaks IK Frej Täby. Två segrar som Benjamin Westman ger följande förklaring till:

– Jag tycker att vi har fått en ökad konkurrenssituation med de tre nyförvärven in i gruppen. De bidrar med bättre träningskvalitet och ökad konkurrenssituation. Det är nyttigt i en grupp, men också viktigt med att ha marginalerna på rätt sida. Det fanns matcher under våren där vi kunde åkt hem med tre poäng men det jämnar ut sig, så det borde ha applicerats på oss nu.

Det stabila och starka spelet på hemmaplan består. GAIS har fyra vinster och fyra oavgjorda på de åtta spelade matcherna på Gamla Ullevi. Bara fem bollar har sluppit in bakom stabila Tommi Vaiho och hans backlinje, ett resultat den nyblivna 40-åringen är tillfreds med.

– Jag tror det är en kombo av att vi dels fått bra stöd, jag tycker det varit bra tryck på läktaren under våren även om det inte är 10 000 på plats så hörs de som om de vore klart fler! Sedan är vi, peppar peppar, trygga i den miljön. Spelet har också varit rätt okej på naturgräset. Och så en del små grejer så som Öis (Örgryte IS FF) så klart där vi hade det svårt men jag tycker vi visar i och med att vi fick med oss poängen att vi inte vill förlora på Gamla Ullevi. Det är också en styrka i sig som vi visat i några matcher med utvisningar som mot Frej och Varberg. Det ska mycket till för att lag ska tvinga ner oss, så det är en stark faktor till det!

Nyförvärven som tidigare nämndes är mittfältaren Robin Book och forwardsen  Alibek Aliev och tvåmålsskytten från senaste omgången, Dardan Rexhepi. En trio som Benjamin tycker tillför mycket och som han är nöjd över att klubben knutit till sig.

– Jag tycker spelartyperna vi fått in är intressanta. Vi har haft en trivsam forwardsuppsättning tidigare men sammanfattningsvis inte haft råstyrkan att binda upp spelet i de matcher vi blivit tillbakatryckta i. Vid det raka spelet har bollen studsat tillbaka. Alibek och Dardan kan flytta sina motståndare och hålla i bollen. Sedan är Book en intressant och spelskicklig mittfältare som också har ett välutvecklat spelsinne. 1-0 senast är en fantastisk assist och redan i den matchen visar de att det är jättebra nya spelare vi fått in.

– Det känns ju extra bra att vi fick in Book just denna vecka eftersom Craig är avstängd och Johan Lundgren har varit sjuk. Sedan är jag också glad att Dan Keat är tillbaka igen efter att ha stått över förra veckan.

Alibek fick inte visa upp sig i den matchen. Hur går det med hans pappersexercis?

– Han är okej, jag fick beskedet för sju minuter sedan och han är med i truppen mot Assyriska.

Som ni vet efter att ha läst Motståndarkollen så har Assyriska börjat klättra i tabellen efter sitt tränarbyte. Inför serien nämndes de som ett av lagen som skulle kunna hota om topplaceringarna, bland annat av den initierade superettanexperten Niklas Jarelind. Vi hör här Benjamins utlåtande om lördagens kombattanter:

– Känslan när jag tittat på dem under våren och i de senaste omgångarna är att de är ett jättebra konstgräslag men lite luftigare bakåt, framför allt på naturgräs. De har en trupp med många individuellt bra spelare. Men också vissa situationer i matcher som uppstått där bak i matcher men från mittfält och framåt är de ett jättebra lag.

Vad specifikt finns det att se upp med hos dem?

Mycket handlar om Fredrik Holster som vill styra mycket av deras spel. Han kommer gärna till avslut och slår många sistapass. Han löper över stora ytor och är svår att få fast och det gör det svårt att neutralisera honom. Deras vänsterkant är frejdig där gamle aik:aren Alex (Pereira) löper upp och ner och upp och ner. Men både han och Genc (Mattias) utgick förra matchen så det återstår att se hur allvarligt det var. Men vi måste se upp på den kanten!

Spelarna som ska fortsätta på den fint inslagna vägen av vinster är följande 18:

Tommi Vaiho, Tobias Johansson, Danny Ervik, James Sinclair, Johan Ramhorn, Calle Nyström, Björn Andersson, Liam Lloyd Davies, Kieron Cadogan, Dan Keat, Renny Smith, Malkolm Moenza, Robin Book, Luther Singh, Felix Kasper Eliasson, Luka Mijaljevic, Alibek Aliev och Dardan Rexhepi

Vi ses på matchen!

 

Inför matchen

När: 6:e augusti klockan 18.00

Var: Gamla Ullevi

Underlag: Riktigt gräs

Domare: Diako Behnam, Solna

Avstängda: Craig Henderson och Steven old, båda GAIS

Text: Daniel Björnalm