20-Kenneth-Gustafsson-GAIS-DIF-800x500

GAIS samarbetar med fotbollsgymnasier

GAIS hjälper unga att satsa på både skola och fotboll. Ett samarbete med två gymnasieskolor ger unika möjligheter för fotbollsintresserade killar och tjejer.

GAIS samarbetar med två skolor som erbjuder fotbollsinriktning i Göteborg; Katrinelundsgymnasiet och Bernadottegymnasiet. Utbildningen är en Nationell Idrottsutbildning (NIU) med inriktning fotboll och bedrivs enligt de specifika kvalitetskrav och riktlinjer som utfärdats av Svenska Fotbollförbundet. Eleverna tränar tre förmiddagar i veckan och förutom fotboll innehåller utbildningen också fotbollspsykologi, fotbollsfysiologi, kost och hälsa samt ledarskap.

För GAIS är det av betydelse att eleven klarar av både fotboll och skola, då GAIS tror på att lyckade resultat i skola och fotboll går hand i hand. Det är viktigt att känna till att en kombination av elitsatsning inom fotboll och skola fordrar ett stort eget ansvar hos individen för såväl skolmässig som fotbollsmässig utveckling. Då utbildningen sker i ett nära samarbete mellan gymnasieskolan och GAIS ges goda förutsättningar för talangfulla och ambitiösa individer att få stöd i och lyckas med detta.

– Fotbollsgymnasierna är verkligen en bra chans att både studera och satsa på fotboll. Skolan är en viktig del i utvecklingen både som spelare och som människa, menar Kenneth Gustafsson, som är huvudansvarig för GAIS gymnasieverksamhet.

Att det inte bara är tomma ord bevisade Kenneth med sitt eget pluggande på Chalmers under sin aktiva spelarperiod och, inte minst, när han ordnade läxhjälp för akademikillarna under en period.

Instruktörer vid utbildningen är Kenneth Gustafsson, som är huvudansvarig GAIS U19 och GAIS gymnasieverksamhet), Henrik Korhonen som är huvudansvarig för GAIS U17 och Gustav Cronhamn som arbetar med fys-träning och målvaktsträning.

De program som erbjuds är Samhällsvetenskap, Naturvetenskap, Vård och omsorg och Ekonomi. För den som är intresserad av denna utbildning så är ansökan öppen till och med 31:a december.