GAIS rekryterar tränare

GAIS har gjort klart med Stefan Jacobsson som ny tränare för A-laget.

Under hösten har GAIS sportråd ansvarat för att utvärdera alternativ för posten som klubbens nästa tränare. Med utgångspunkt i den utveckling som styrelsen vill se i klubben har rådet kommit fram till att Stefan Jacobsson, som närmast haft tränarposten i Degerfors IF, är den kandidat som bäst matchar den önskade profilen.

För 20 år sedan avslutade Stefan Jacobsson sin karriär som fotbollsspelare i IFK Mariestad och påbörjade istället en ny bana som tränare. Första uppdraget var som assisterande tränare i samma klubb och därefter tog han över tränaransvaret i Tibro AIK i division 2 samt Skövde AIK och Karlstad BK i söderettan.

Han rekryterades 2014 för att bli Akademiansvarig i Degerfors IF och den posten hade han till sommaren 2016. Då klev DIF:s dåvarande tränare åt sidan efter en svag vårsäsong och klubben valde att erbjuda rollen till Jacobsson. Vid tränarskiftet låg klubben på negativ kvalplats men under Stefans ledning lyckades man till slut knipa en tolfte plats i tabellen.

Därefter har han lett värmlänningarna i tre säsonger i Superettan och har förvaltat klubbens resurser på ett utmärkt sätt. Med en spelartrupp som förädlats över tiden och en tydlig spelidé har utvecklingen varit positiv och DIF har under de tre senaste säsongerna slutat åtta, sjua och femma – vilket kan jämföras med Grönsvarts placeringar nia, tia och tolva.

Tidigare idag undertecknade Stefan Jacobsson ett avtal som med GAIS som sträcker sig över de kommande tre säsongerna. Han har under dagen presenterats för personal och spelare på Gaisgården och i samband med det gjorde vi också en intervju som du hittar du via denna länk http://www.gais.se/mot-stefan-jacobsson-ny-tranare-i-gais/

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse kommenterar rekryteringen:

– Vi har sökt efter en tränare som kan hjälpa oss att över tiden bygga en klubb som är rustad för att konkurrera i Allsvenskan och är mycket nöjda med att nu ha tecknat avtal med Stefan Jacobsson. Han står för många av de värderingar som vi vill se i GAIS, med högre kontinuitet i spelartruppen, ett inkluderande ledarskap, en mer direkt spelidé och en miljö som gör att spelare utvecklas positivt. Jag ser fram emot att vi nu gemensamt ska skapa bra förutsättningar inför säsongen 2020.

Vi önskar Stefan Jacobsson varmt välkommen till GAIS.