ingelsten_GAIS_SE

GAIS rekryterar Patrik Ingelsten till assisterande tränare

GAIS har under söndagen gjort klart med den tidigare GAIS-spelaren Patrik Ingelsten som assisterande tränare. Patrik kommer även att ta hand om det löpande arbetet med sportchefsuppgifter, i nära samarbete med chefstränare Benjamin Westman. Foto: gp.se

Patrik har en lång fotbollskarriär och har varit skytteligavinnare i allsvenskan samt utlandsproffs i Holland och Norge, vilket bland annat gör att han har många kontakter från dessa år. Han har även spelat i GAIS under 2015 och känner väldigt väl till föreningen och människor i den, vilket varit positivt vid rekryteringen.

Patrik har under 2016 varit tränare för Halmia och tog sommaren 2016 över som huvudtränare i Halmia och hjälpte till att föra laget från nedflyttningsplats till kvalplats uppåt när han tog över taktpinnen i somras.

– Benjamin och Patrik har egenskaper för att  kunna jobba väldigt bra tillsammans och rekryteringen kompletterar hela vårt ledarteam för en helhet som är nödvändig, vilket är betydelsefullt, säger ordförande Tomas Andersson.

GAIS har sedan en tid tillbaka träffat och fört samtal med flera olika tränarnamn men valet föll till slut på Patrik. De egenskaper Benjamin, klubbledning och styrelsen sett hos Patrik gjorde valet till slut enkelt.

– Patrik kommer ingå i den sportsliga ledningen och även om titeln sportchef adderas ovanpå uppdraget som assisterande vill vi ha en platt organisation avseende värvningar där både Benjamin och Patrik tillsammans leder arbetet med rekrytering av spelare, säger klubbchef Erik Bergkvist.

Ledarstaben i GAIS 2017 ser just nu ut enligt följande:

Benjamin Westman, chefstränare
Patrik Ingelsten, assisterande/sportchef
Conor Mc Donaugh, strength and conditioning coach/fystränare
Mariano Vaudagna, fysioterapeut/sjukgymnast
Henrik Korhonen*, lagresurs och material
Mats Börjesson, lagläkare
Chister Swenson, lagläkare
Anders Carlsson, sjukgymnast

Benjamin, Patrik och Conor är heltidsarbetande och övriga har antingen deltidsuppdrag eller arvoderas.

GAIS kommer framöver att påbörja arbetet med att tillsätta en målvaktstränare på deltid för 2017.

*Henrik är också chefstränare för GAIS U17.