2 spelare

GAIS presenterar två nya spelare

GAIS presenterar idag två nya spelare som förstärker truppen i jakt på högre tabellplaceringar i Superettan. Det handlar om en hårt arbetande central mittfältare och en stor och stark anfallare.

Den första spelaren som vi kan presentera idag är den hårt jobbande och passningsskicklige innermittfältaren Robin Book som ansluter från Syrianska FC. Robin har gjort en bra vårsäsong i ett SFC som inte hållit den klass som vi varit vana att se under de senare åren. Han har gjort 14 matcher för SFC under våren och har på dessa matcher gjort 3 mål.

Robin har Helsingborgs IF som moderklubb och kan användas både som offensiv och defensiv innermittfältare. GAIS hoppas att han är spelklar redan inför matchen mot Frej på söndag. Det skulle i så fall innebära att han får möta täbylaget tre gånger på raken, eftersom han kommer från Syrianskas dubbelmöte med Richard Spongs lag.

Den andra spelaren som idag är klar för GAIS är 189 cm långe anfallaren Alibek Aliev som ansluter till Grönsvart för att stärka offensiven. 19-årige Aliev spelade tidigare tre år i Elfsborgs ungdomsverksamhet men flyttade under förra året till CSKA Moskva. Ryssarna var beredda att lägga upp hela 2,8 MSEK, en ovanligt stor summa för en spelare som inte gjort någon A-lagsmatch för boråsarna, vilket intygar att de ser en stor talang i P18-landslagsmannen Alibek.

Redan tidigt under 2016 ryktades han vara på väg tillbaka till Elfsborg på lån men hamnade då istället i FF Jaro i FInland och nu, lagom till omstarten i Superettan, kan vi hälsa Alibek välkommen till Grönsvart. Alibek är en stor och stark forward som har fina target-egenskaper och som kommer att vara mycket jobbig att möta för motståndarnas backar.

Vi hälsar Robin Book och Alibek Aliev välkomna till GAIS!