GAIS på kort träningsläger i Västervik

Efter åtta dagars välbehövlig ledighet åkte A-truppen samt ledare på ett kort träningsläger i Västervik. Träningar, träningsmatch och att bygga gruppdynamik stod på agendan.

När jag ringer upp Patrik Ingelsten så har gänget nyss kört förmiddagsträning. De har varit i Västervik i ett dygn och hunnit med att under gårdagen spela en träningsmatch mot Västerviks FF, ett lag som till vardags lirar i division 4. Matchen vann GAIS med 8-2.
– Visst spelar VFF i en mycket lägre division, men det är alltid positivt med många mål, säger Patrik om matchen.

Med ett träningspass i kroppen väntar nu en eftermiddag med tävlingar, där fokus ligger på att bygga gruppdynamik, skratta och ha roligt ihop. Håkan Linde Nilsson, som fungerat som mental coach åt laget, är ursprungligen från Västervik och den som satt ihop hela arrangemanget.

– Han har ringt runt till vänner och familj och verkligen ställt upp för att vi ska få möjlighet att få en bra uppladdning inför andra halvan av säsongen. Och vad jag kan se på killarna så är de riktigt taggade!

Imorgon onsdag kör man ytterligare ett träningspass och sedan blir det hemfärd efter lunch och en ledig torsdag, för att på fredag vara tillbaka på Gaisgården och sätta tänderna i nästa utmaning; söndagens hemmamatch mot Dalkurd. Så vad är status på våra skadade spelare?

– Karl Bohm spelade 45 minuter i matchen mot VFF och är i full träning, så det känns jättepositivt. Alexander Angelin är med på varannan träning och har någon vecka kvar innan han kan träna för fullt. Andersén är tyvärr fortfarande ett frågetecken och där kan jag inte uttala mig om någon status, och Emil Wahlström är tyvärr inte tillbaka än men jag har god förhoppning om att det inte ska dröja länge till. Andreas Östling blir stadigt bättre men tyvärr dröjer det innan han är tillgänglig för match.

Väl mött på Gamla Ullevi på söndag för att se ett GAIS med nytändning och mod i blick!