westpride19

GAIS och Pride

På lördag den 15 juni kulminerar den västsvenska Prideveckan, West Pride, med den traditionsenliga paraden som startar på Götaplatsen klockan 16.00. Vi vet att många av våra medlemmar och supportrar kommer att delta i olika delar av paraden tillsammans med olika organisationer och att ännu fler kommer att följa paraden från sidan.

GAIS kommer tyvärr inte att officiellt vara en del av paraden 2019 varken själva eller tillsammans med idrottsrörelsen då vi inte haft de organisatoriska eller tidsmässiga förutsättningarna för att planera och förbereda detta. Vi får göra bättre inför 2020.
Vi vill dock uppmana våra supportrar att gärna visa upp GAIS i och runt paraden men den grönsvarta kepsen, tröjan eller halsduken.

GAIS delar West Prides värdegrund om stöd för FNs mänskliga rättigheter, mot all form av diskriminering, ett samhälle utan våld samt respekt för HBTQ-kulturen.

Vi vet att såväl den medvetna som den omedvetna homofobin finns inom fotbollen och idrottsrörelsen där ett ogenomtänkt språkbruk med homofobisk botten är allt för vanligt förekommande. Vi har som klubb ett ansvar för att skapa ett samtal och en kultur fri från den typen av språkbruk så att alla barn, ungdomar och vuxna kan känna att GAIS är en klubb som respekterar alla individer som de är.

GAIS önskar West Pride och alla som ska delta i lördagens parad varmt lycka till med arrangemanget, och nästa år hoppas vi kunna vara en mer aktiv del av densamma.

Jonas Andersson
Ordförande