2274131

GAIS och David Johannesson bryter kontraktet

Efter en lyckad sejour i Östers IF har David och smålandsklubben hittat en lösning på framtiden sinsemellan. Ett alternativ för GAIS hade varit att låna ut David men båda parter har istället valt att träffa en överenskommelse om att bryta avtalet helt.
Foto: Provinstidningen Dalsland/Ove Rydh

Chefstränare Benjamin Westman träffade nyligen David och förklarade då att möjligheterna till omfattande speltid för anfallaren skulle bli väldigt begränsade.

-Jag letar efter en annan spelare på den positionen och samtidigt har David fått till det jättebra i Öster. Det blev en naturlig utveckling av det här utan några konstigheter alls, säger Benjamin.

Nu frigörs ett visst utrymme i spelarbudgeten för att titta närmare på nyrekrytering i anfallet. GAIS, med Benjamin i spetsen, har ett större pågående arbete igång kring 2017 års lagbygge.

– Westman har ett mycket gott öga till Dardan Rexhepi som även utanför plan är en fantastisk kille, så han kommer erbjudas ett kontrakt när han är hemma från sin planerade ledighet. Det låg visserligen planerat innan avslutet med David, men nu kan vi agera tydligare, säger klubbchef Erik Bergkvist.

David själv lämnar staden för flytt till Växjö med familjen och presenteras på en presskonferens på Myresjöhus arena idag kl 13:15.

-Sån här är fotbollen och det är inga problem med det alls. Jag trivs jättebra i Öster och har fått till det bra där nere. Att sitta på bänken i GAIS är så klart inte ett alternativ, som fotbollsspelare vill man vara på plan, säger David, som samtidigt passar på att önska klubben ett lycka till.