19 Bryan Johansson

GAIS och Bryan Johansson går skilda vägar

Den unge talangen Bryan Johansson lämnar GAIS. Efter fyra år i föreningen söker sig nu Bryan nya vägar i sin fotbollskarriär.

Den 20-årige anfallaren blev uppflyttad till GAIS A-trupp efter en mycket framgångsrik period i klubbens utvecklingslag där han vräkte in mål. I november 2014 skrev Bryan ett lärlingskontrakt med GAIS och under våren deltog han i sex matcher i Superettan. Alla supportrar minns självfallet målet han gjorde på Stora Valla 11/4 då han på övertid nickade in bollen bakom August Strömberg i hemmamålet för en matchavgörande 1-0 seger.

– Jag vet inte riktigt vad jag vill förmedla mer än att jag verkligen har njutit av dessa fyra åren i klubben och att jag verkligen vill tacka alla gaisare för att de varit hur grymma som helst ända sedan dag ett, kommenterar Bryan sitt avsked.

Under hösten var den 189 cm långe anfallaren utlånad till Lidköpings FK, staden han är bördig från, för att få kontinuerlig speltid. GAIS sportchef Fredrik Mohlin:

– Bryan behöver få kontinuerligt med speltid för att utvecklas mer som spelare, och det kan inte GAIS erbjuda eller lova.

Att Bryan kommer vara på GAIS radar i framtiden bekräftas av nytillträdde tränaren Benjamin Westman, som väl känner till Bryans kvaliteter från sin tidigare roll som ansvarig för GAIS utvecklingslag:

– Bryan har alla möjligheter i världen att lyckas med sin fotboll! Dock behöver han kontinuerlig speltid i seniorsammanhang. Med sitt engagemang och personlighet kommer han att utvecklas i en ny miljö och blir högaktuell att följa upp!

GAIS tackar Bryan Johansson för sina insatser och önskar Bryan ett stort lycka till i sin framtida karriär.