GAIS-Frej-1

GAIS nollade trots stort spelövertag

GAIS var det klart bättre laget sett över 90 minuter i premiärmatchen på Gamla Ullevi. Ändå var det Frej som tog alla tre poängen när man besegrade grönsvart med 0-1.

Atleterna satte per omgående fart på matchen och visade stundtals upp ett briljant anfallsspel. Speciellt bra var man när man vann boll högt och ställde om på rättvända spelare. Den grönsvarta utdelningen i målprotokollet skulle dock inte komma. Detta trots ett antal högkaratiga målchanser.

Wängberg tvingade Frej-målvakten till en blixtsnabb reflexräddning efter en hörna och Bohm hade även han ett läge som borde renderat i ett ledningsmål.

GAIS bara fortsatte att trycka på och att målet inte hade fallit kändes smått osannolikt. Den dåliga effektiviteten skulle dessvärre straffa sig. När klockan tickade upp mot 44 skapade Täbylaget en hörna som efter en tilltrasslad situation gick via överliggaren och in bakom Marko Johansson. 0-1 i paus var ett rån i paritet med det som ägde rum i Västberga 2009.

Den andra halvleken handlade om att jaga. Till en början kunde Frej hålla grönsvart ifrån de farliga målchanserna och även sticka upp på kontringsförsök. Ju längre halvleken led desto mer tog GAIS över. Andersén och Kabashi byttes in för att intensifiera kvitteringsjakten ännu mer.

I matchens slutskede handlade det mesta om längre bollar in i straffområdet och IK Frej slog bara ifrån sig. Trots GAIS spelmässiga dominans fanns inte skärpan i avslutningslägena. Den avgörande passningen spelades överlag bort alldeles för ofta. Grönsvart gick av planen med noll poäng trots att man var det bättre laget.

Nästa match spelas borta mot Halmstads BK den 14 maj.

Text: Andres Kriisa
Foto: Lars Ekström

Matchen i korthet

Laget
Marko Johansson – Netinho, Emil Wahlström, Calle Nyström, August Wängberg – Marcus Bergholtz, Predrag Randjelovic (Arian Kabashi, 70), Rasmus Rosenqvist (Niclas Andersén,65) – Leonard Pllana ,Nikola Asceric, Karl Bohm.

Gula kort
Emil Wahlström

Publik
2106,bara gaisare.

Poängliga

3 poäng: Nikola Asceric (2+1).
1 poäng: Pllana (1+0), Nyström (1+0), Wängberg (1+0), Predrag Randjelovic (1+0), Netinho (0+1) och Karl Bohm (0+1).

Varningsliga

3 varningar: Leonard Pllana.
2 varningar: Marko Johansson, Nikola Asceric, Arian Kabashi, Netinho, Marcus Bergholtz.
1 varning: Calle Nyström, August Wängberg, Aiden Harvey, Predrag Randjelovic, Emil Wahlström och Rasmus Rosenqvist.