valhallaip

GAIS möter Top Level Academy

Trots att det är vinter så vankas det match på Valhalla då GAIS tar emot Top Level Academy på Valhalla.

Välkommen till Valhalla för match torsdag 7/12 kl. 19.00. Dagen till är det är fri entré.

GAIS.se fick tag på Grönsvarts tränare Bosko Orovic för att kolla läget både inför matchen och kring bygget av truppen inför 2018.

Till att börja med Bosko, du var en av de som satt på podiet på medlemsmötet i förra veckan. Har du fått några reaktioner på diskussionerna från mötet?

– Nej, inte någon större feedback direkt men jag hoppas att de som var där fick svar på de frågor som de hade. Jag tycker det var relevanta frågor som kom upp och jag tycker att det är en del av min roll att vara på plats och ge så utförliga svar som krävs. Det är ett bra forum för supportrar att få prata direkt med mig och andra som jobbar i klubben och inte bara få information via media.

Nu väntar match mot Top Level Academy, vad förväntar du dig för match och motstånd?

– Som du förstår så vet jag inte så mycket om motståndet. Jag har hört att de kryssade mot Arsenals U23-lag förra måndagen, men vet jag inget om matchen eller hur bra de kommer att vara. Men det är ett lag sammansatt av spelare som inte har kontrakt idag och i ett syfte med matchen är ju att vi får möjlighet att titta lite närmare även på motståndarna.

Det är december och det känns som att vi är lite ”mellan säsonger” för tillfället, får vi ihop ett slagkraftigt lag?

– Javisst, det får vi såklart. Men det kommer att bli en lite annorlunda mix jämfört med hur vi avslutade serien.

– Vi kommer att ställa upp med två startelvor, en i vardera halvleken. Jag kommer att försöka få ihop två bra och sinsemellan jämna elvor. Stommen kommer såklart att vara de spelare som är kontrakterade just nu, vilket innebär att nyförvärven inte är med eftersom deras kontrakt inte går igång förrän efter nyår.

– Istället kommer vi att använda ett antal spelare från akademin. Jag tycker ju att akademin är väldigt viktig för klubben och detta blir ett bra sätt att lyfta upp några killar och ge dem chans att prestera bland seniorerna. Emin Grozdanic var ju med i A-truppen några gånger under årets säsong så han känner många av supportrarna igen. Jag vet att även Aiden Harvey har varit med och tränat med A-truppen tidigare men nu släpper vi också upp Adam Wästlund som är född 2001 och som imponerat under året.

Har vi några provspelare som är aktuella för att vara med?

– Ja, det kommer att vara med några provspelare men vi får hur många det blir. Jag har fått ett par återbud på grund av sjukdom idag, men det blir nog ett två eller tre som är med och spelar. Men som vi berättade på medlemsmötet så håller vi i information om våra provspelare eftersom vi inte vill tipsa andra klubbar om talanger som vi tittar på.

Varför ska man gå och kolla på matchen?

– Till att börja med för att det är kul att kolla på GAIS och för att det är kul för både nya och gamla spelare att det är lite folk på läktaren. Men man får komma ihåg att det i morgon inte handlar om resultatet utan snarare att titta på våra unga spelare, de som är och testar i klubben och om det finns några oslipade diamanter hos Top Level Academy.

Hur går det med arbetet med att sätta truppen inför 2018?

– Det går framåt med truppbygget men det är mycket jobb för att få ihop det, det blir mycket snack i telefon med spelare, agenter och personer som kan hjälpa till med råd och referenser. Just nu pågår förhandlingar med några spelare och vi får se vilka vi kan komma i mål med. Vi märker ju av att det finns några av våra seriekollegor som har högre spelarbudget än vad vi har och det gäller verkligen att fundera på var vi får bästa valuta för pengarna.

– En förhoppning är väl att kunna ha det mesta klart före jul, men det kan nog bli något namn som dröjer lite längre än så.