GAIS möter Råslätts SK i Svenska Cupen

Under onsdagen får GAIS en utmärkt chans att bryta den svaga trend som laget haft i seriespelet under de senaste veckorna. Då väntar nämligen match i Svenska Cupen mot division 2-laget Råslätts SK.

Det är dags för det som kallas för omgång 2 i Svenska Cupens kvalspel och GAIS är lottade att möta Råslätts SK från Jönköping. Matchen spelas under onsdagskvällen på Råslätts IP. Vinnaren i matchen kvalificerar sig för Svenska Cupens gruppspel som spelas under februari och mars 2020.

Till vardags spelar RSK i Division 2 Östra Götaland och har precis som Grönsvart så här långt av säsongen tagit färre poäng än man hoppats på. Efter 18 omgångar har man tagit elva poäng vilket gör att man ligger på nedflyttningsplats. För att förstärka laget inför hösten har man knutit till sig ett antal nya offensiva spelare och det återstår att se vilka av dessa som blir aktuella i mötet med GAIS.

Det minnesgode gaisaren kommer säkert ihåg liraren Aram Ibrahim som snurrade med motståndare på Makrillarnas mittfält i början av 00-talet. Han kom till GAIS från IK Tord i Jönköping men har faktiskt just Råslätts SK som moderklubb.

Grönsvarts tränare Patrik Ingelsten säger så här inför matchen:

– Det ska bli roligt att inleda årets cupspel och vi åker till Jönköping med en stark 19-mannatrupp. Vi kommer att behöva titta lite på hur vi belastar killarna nu och vi har till exempel valt att lämna Alexander Angelin hemma eftersom han nyligen kommit tillbaka från skada. Det innebär säkert att flera av våra nya killar kommer att få speltid och vi hoppas få klart med arbetstillståndet för Henrique Moura innan matchstart.

– Förra året mötte vi ett annat division 2-gäng (Smedby AIS) i denna omgång av cupen och vi vet att det gäller att vara på tå för att vi ska kunna ta oss vidare. Men vi åker till matchen med det självklara målet att vinna och ta oss vidare. Att vara med i gruppspelet är en viktig del av försäsongen nästa år och det vill vi såklart inte missa.

Eftersom GAIS kallat 19 spelare till match kommer en av dessa att strykas ur truppen på matchdagen. Om Henrique Moura blir spelklar så kommer han att vara med i matchen och annars blir det han som får se drabbningen från sidlinjen.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Råslätts SK-GAIS.
När: Onsdag 21/8 kl. 18.30.
Var: Råslätts IP (hitta till arenan).

Matchtruppen
GAIS kommer till spel med följande matchtrupp:

1. Damir Mehic
3. August Wängberg
5. Niclas Andersén
6. Calle Elfgren Nyström
7. Marcus Bergholtz
8. Rasmus Rosenqvist
9. Paulo Marcelo
10. Leonard Pllana
11. Karl Bohm
12. Henrique Moura
13. Nuha Jatta
14. Aaron Drinan
16. Haris Cirak
17. Niklas Olsson
18. Boris Lumbana
19. Måns Saebbö
22. Aiden Conor Harvey
24. Netinho
30. Marko Johansson

Spelare som inte är tillgängliga inför matchen är Emil Wahlström och Andreas Östling,