GAIS-Norrby-3

GAIS möter Norrby på träningslägret

Idag spelar GAIS den andra matchen under träningslägret i Spanien och klubbens supportrar kan se fram emot att Jonas Lindberg åter kommer att dra på sig den grönsvarta tröjan.

Som du säkert har koll på befinner sig spelare och ledare i Salou och man är nu inne på träningslägrets femte dag. I lokalmedia har det ju skrivits en del om lag som klagar på vädret på träningsläger i Spanien, men i Makrillarnas läger är mungiporna i topp och här gillar man läget även när det blåser lite. GAIS.se fick tag på Bosko Orovic efter det att truppen avslutat de gemensamma aktiviteterna under torsdagskvällen för att prata om lägret i allmänhet och förväntningarna inför matchen i synnerhet.

Hej Bosko, hur har ni det på lägret?

– Tack, det är bra. I kväll har vi kört en gemensam aktivitet som handlar om att få ihop gruppen. Men istället för att det ska vara någon form av inkilning av nya spelare så har hela gruppen fått utmana sig själva och uppträda för resten av gänget. Det var en riktigt kul kväll och alla bjöd verkligen till.

Kan du berätta vad ni gjort då?

– Man kan säga att kvällen har bjudit på väldigt olika typer av underhållning, lite musik, lite sång, lite dans och lite annat också. Men det är nog viktigare för supportrarna att veta gruppen utvecklas väldigt bra ihop snarare än vem som gjorde vad under kvällen.

Det är dags för match igen, hur är känslan?

– Ja, ska jag vara ärlig så märker vi av nu att vi kört hög belastning och det är flera som är lite nedtränade. Så i morgon kommer vi att rotera lite i startelvan och vi har också ett antal byten inplanerade. Dessutom är det några spelare som vi kommer att vila från matchen för att vi inte vill ta några risker i det här skedet av säsongen.

Hur har du formerat laget som tar sig an Norrby?

– Det blir Damir Mehic i målet och en trebackslinje med August Wängberg, Calle Nyström och Emin Grozdanic. Sedan blir det Daniel Bennassar Nilsson i den defensiva mittfältsrollen och Niklas Olsson och Andreas Östling i de mer offensiva positionerna. Erik Westermark och Aiden Harvey spelar på kanterna och på topp kommer Ajdin Zeljkovic och Jesper Westermark att starta.

– Sedan har vi planerade byten på ett gäng spelare och vi har bland annat bestämt att Jonas Lindberg ska få speltid. Det blir kul att få se en så duktig spelare tillbaka i den grönsvarta tröjan. Men vi har en bänk med sju spelare och det blir såklart flera av dessa som kommer att få hoppa in.

Du sa att det blir några som står över idag, vilka handlar det om?

– Det handlar till att börja med om Alexander Leksell och Johan Svahn som kör rehab. Sedan är det Stefan Ilic som har haft problem med ryggen, Daniel Janevski som har en stel ljumske och Dusan Djuric som vi sparar till kommande uppgifter. Alla dessa tre hade kunnat spela idag om det hade varit en tävlingsmatch men vi vill inte ta några risker, speciellt nu när vi kör med så hög belastning.

Vad vill du ha för besked av matchen?

– Vi kör på enligt samma mönster som tidigare och jag vill se att vi tar små steg åt rätt håll både vad gäller den höga pressen och vårt eget spel. Sedan förväntar jag mig att vi är på tå redan från start, det är ju något som felat i de tidigare matcherna då det tagit 10-15 minuter innan vi kommit igång. Sedan slipar vi på de olika rollerna på planen och jag vill ju se att killarna fortsätter att utvecklas avseende vad de ska göra i olika moment och situationer.

– Jag vill också gärna att vi undviker den typen av misstag som vi gjorde i början av matchen mot Sundsvall. Dessutom har vi pratat om det lägre försvarsspelet och hur nr 6-rollen och de tre backarna ska linjera och det hoppas jag också att vi kan få se något av. Men jag vet att det är många som är slitna nu så man får ha rimliga förväntningar, det är ju inte nu vi ska vara på topp.

Hur fortsätter lägret vid sidan av matchen?

– Idag har vi kört ett lättare pass på förmiddagen, framför allt för de som inte kommer att spela mot Norrby. Framåt kvällen har vi också lite gemensamma planer och sedan kommer vi att köra ett lättare pass på lördag förmiddag. Därefter så packar vi ihop oss och åker in till Barcelona där vi bor de två sista nätterna. Där kommer vi att ha en gemensam lördag kväll och sedan är killarna lediga på söndag. Det är bra att de får lite egen tid innan det är dags att åka hem under måndagen.

Har det varit ett bra läger så här långt?

Ja, det har i det stora hela varit toppen. Det är ju väldigt värdefullt att få denna tiden tillsammans och det kommer att betyda mycket för att få ihop laget. Vi har tränat bra och jag är som helhet nöjd med matchen mot Sundsvall. Det mesta av det jag hoppas på inför lägret har infriats och vi är väldigt tacksamma för att supportrar och partners kunde hjälpa oss att komma iväg.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS-Norrby IF
När: Fredag 9/2 kl. 15.00.
Var: Salou, Spanien.

Laguppställning
Damir Mehic – August Wängberg, Calle Nyström, Emin Grozdanic – Erik Westermark, Marcus Bergholtz, Niklas Olsson, Andreas Östling, Aiden Harvey – Ajdin Zeljkovic, Jesper Westermark.