GAIS-Norrby_2018-06-30_MJ_WEB-34

GAIS matchtrupp mot Norrby IF

Det blir fyra ändringar i den matchtrupp som idag åker till Borås för GAIS bortamöte med Norrby IF. Ytterligare en tidigare långtidsskadad spelare gör comeback och ett av sommarfönstrets nyförvärv får chans att debutera i Grönsvart.

Inför dagens match mot Norrby IF är Andreas Östling och Daniel Janevski avstängda efter att ha fått gult respektive rött kort mot Brage. Dessutom får Dusan Djuric och Emin Grozdanic stå över matchen efter lättare skadekänningar på träningar under veckan som gått.

De spelare som kommer in i truppen istället är Alexander Angelin, Alexander Leksell, Daniel Bennassar Nilsson och Leonard Pllana. GAIS tränare Bosko Orovic kommenterar truppen så här:

– I de tidigare matcherna under höstsäsongen har vi ju Janevski och Alexander Leksell gjort comeback i matchtruppen och nu är det såklart extra roligt att även ”Dani” (Bennassar Nilsson) är tillbaka efter sin långa skadefrånvaro. Han har ökat på flåset och matchtempo under de senaste veckorna och har sett fin ut i spelet på träning. Alexander Angelin stod senast över efter sjukdom men han har kört fullt hela veckan och är redo för match igen.

– Även Nyförvärvet Leonard Pllana har också sett vass ut på träning och även han kommer in i truppen. Han är i fin matchform efter att ha kört i Allsvenskt tempo under våren och med tanke på att han var utlånad till just Norrby förra hösten så kan han ju underlaget på Borås Arena.

GAIS har tagit ut nedanstående matchtrupp till matchen mot Norrby:

1. Damir Mehic
4. Marcus Bergholtz
5. Niclas Andersén
6. Calle Nyström
7. Johan Svahn
8. Jesper Westermark
9. Edin Hamidovic
10. Leonard Pllana
11. Daniel Bennassar Nilsson
12. Erik Westermark
14. Alexander Leksell
16. August Wängberg
17. Niklas Olsson
18. Alexander Angelin
19. Ajdin Zeljkovic
21. Karl Bohm
26. Calle Wede
30. Alexander Nadj

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Norrby IF-GAIS.
När: Söndag kl. 17.30.
Var: Borås Arena.
Domare: Fredrik Hansson.
Avstängda: Daniel Janevski och Andreas Östling, GAIS.

Norrby Away
Du kan resa med Makrillarna med avresa kl. 14.00 från Exercishuset (anmälan här) eller med Gårdakvarnen som kl. 16.00 kör från från Ullevi (anmälan här). GAIS rekommenderar som vanligt att du köper biljett i förväg för att slippa köer på matchdagen. Du löser förköp enkelt via denna länk.

Poängligan

7 poäng: Edin Hamidovic (6+1).
6 poäng: Jesper Westermark (6+0).
5 poäng: Andreas Östling (3+2).
4 poäng: Calle Wede (2+2) och och Jonas Lindberg (1+3).
3 poäng: Ajdin Zeljkovic (3+0), Marcus Bergholtz (1+2).
2 poäng: Dusan Djuric (2+0), Aiden Harvey (0+2).
1 poäng: Karl Bohm (1+0), Niclas Andersén (0+1) Johan Svahn (0+1) och Niklas Olsson (0+1).