GAIS matchtrupp inför Västerås SK

Det blir två spelare in och två ut i matchtruppen inför GAIS viktiga hemmamatch mot Västerås SK. Nu gäller det att rida på segern i Halmstad och visa att Frej-matchen var ett olycksfall i arbetet.

Efter att GAIS spelat öppningsmatch i två omgångar på raken har seriemakarna nu vänt på steken och under tisdagskvällen stänger vi den nionde omgången i mötet med Västerås SK. Nykomlingen drog en vinstlott 2017 när Victor Nilsson-Lindelöf flyttade till Manchester United och VSK fick en del av övergångssumman. Pengarna verkar ha investerats klokt för nu står man inte bara med ett solitt lag utan också med realistiska ambitioner om att fortsätta att verka på elitnivå – kanske till och med kunna ta ytterligare ett steg i seriepyramiden?

Inför mötet ligger Grönsvart på en sjunde plats i en haltande tabell, två placeringar och två poäng före Grönvitt. Västmanlänningarna har bara noterat två förluster hittills och har visat att man håller fint i Superettan – dessutom har man visat sig vara ett spelande lag som fullt ut försöker att flytta bollen framåt genom lagdelarna.

Det finns också anledning att utfärda en släkten är värst-varning, eftersom VSK har två gamla gaisare i laget, nämligen Jesper Florén och Calle Svensson. Den förre spelade i Grönsvart fram till 2013 och den senare var i klubben under 2015. Florén har som bekant varit ett par år i Gefle innan han flyttade till VSK inför årets säsong, medan Calle har huserat i division 1 hos Nyköpings BIS, Husqvarna FF och sedemera VSK från 2017. Värt att notera är att Svensson också är lagets kapten.

I GAIS-lägret har det varit muntra miner sedan vinsten i Halmstad, men fortfarande ställer den lite för långa frånvarolistan till det vid uttagning av matchtrupp. Förvisso är Milos Andelkovic och Niklas Olsson tillbaka inför tisdagens match, men ingen av dem är redo för 90 minuter.

Men tyvärr är är Marcus Bergholtz avstängd mot VSK efter att han drog på sig sin tredje varning för säsongen i förra omgången. Dessutom har Karl Bohm fått en bristning i en baksida och kommer troligen att behöva vila 3-4 veckor. Det blir alltså två in och två ut jämfört med 17-mannatruppen som vann mot HBK.

Atleterna kommer till match med ambitionen att göra en bättre insats än i förra hemmamatchen mot Frej – och förhoppningsvis kunna ta en trea och få ett ansenligt avstånd ner till lagen på negativ kvalplats. Vid seger kommer GAIS också att ta ett eller flera steg uppåt i tabellen vilket skulle kunna gjuta ytterligare mod i en lite sargad trupp.

Välkommen att stötta GAIS på Gamla Ullevi under tisdagskvällen. Det ser ut att bli Makrillväder under eftermiddagen och vi får hoppas att det talar för Atleterna när det är dags för avspark kl. 19.00.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS-Västerås SK.
När: Tisdag 21/5 kl. 19.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Fredrik Hansson.
Avstängda: Marcus Bergholtz, GAIS.

Biljetter
GAIS rekommenderar som vanligt att du löser förköp för att slippa köer på matchdagen. Du fixar din biljett enklast via denna länk. Du kan också köpa årskort och stötta Atleterna ända till november – priset justeras ner efter varje hemmamatch så du får full valuta för pengen.

Matchtruppen
GAIS kommer till match med följande trupp:

1. Damir Mehic
3. August Wängberg
5. Niclas Andersén
6. Calle Elfgren Nyström
8. Rasmus Rosenqvist
10. Leonard Pllana
13. Arian Kabashi
14. Nikola Ašćerić
17. Niklas Olsson
20. Predrag Randjelovic
21. Emil Wahlström
22. Aiden Harvey
24. Netinho
25. Milos Andelkovic
26. Adam Wästlund
27. Kim Dickson
30. Marko Johansson

Följande spelare är inte tillgängliga i matchen mot VSK: Alexander Angelin, Andreas Östling, Marcus Bergholtz och Karl Bohm.

Poängliga

4 poäng: Nikola Asceric (3+1).
2 poäng: Karl Bohm (0+2), Predrag Randjelovic (1+1)
1 poäng: Leonard Pllana (1+0), Calle Nyström (1+0), August Wängberg (1+0), Marcus Bergholtz 1+0), Netinho (0+1).

Varningsliga

3 varningar: Leonard Pllana, Marcus Bergholtz.
2 varningar: Nikola Asceric, Calle Nyström, Predrag Randjelovic och Netinho.
1 varning: August Wängberg, Aiden Harvey, Arian Kabashi, Emil Wahlström och Rasmus Rosenqvist.