GAIS matchtrupp inför matchen mot Trelleborgs FF

Under söndagen är det dags för sista matchen i Superettan 2019 – och allt står på spel. 

Det finns förmodligen inte många gaisare som tycker att säsongen 2019 varit något att skriva hem om. Efter en hyfsad start på serien kom skadorna, avstängningarna och förlusterna vilket ledde fram till att tränare Bosko Orovic under sommaren fick lämna över stafettpinnen till Patrik Ingelsten.

Ihop med Kenneth Gustafsson lotsade Patrik snart laget till segrar mot Degerfors och Norrby men sedan blev det tuffare. I september fick man förstärkning av Tomas ”X:et” Erixon och efter segrar mot Norrby och J-Södra såg läget mycket bättre ut, men förlusterna mot Varberg och Västerås har gjort att vi får vänta till seriens sista omgång innan vi vet vilken division vi kommer att spela i 2020.

Utmaningen nu är att knipa tillräckligt många poäng mot Trelleborgs FF och därmed slippa kval. Hur många poäng som behövs beror på hur det går i matchen mellan Öster IF och IK Frej. Blir det seger så är saken klar, men kontraktet kan bärgas även vid kryss och förlust. En svår uppgift ligger i vilket fall framför Atleterna eftersom skåningarna också är i poängnöd för att säkra sin existens i elitfotbollen

Det blir ett par förändringar i GAIS matchtrupp mot TFF jämfört med förra omgångens torsk i Västerås. Marcus Bergholtz och Niclas Andersén drog båda på sin gula kort i gurkstaden som gör att man är avstängda när Superettan 2019 ska avslutas. In i truppen kommer istället Rasmus Rosenqvist och Nuha Jatta. Du hittar hela truppen längre ner på denna sida.

Välkommen till Gamla Ullevi under söndagen, nu behövs allt stöd för att serieavslutningen också ska bli årets sista match

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS–Trelleborgs FF.
När: Söndag 3/11 kl. 15.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Fredrik Klitte.
Avstängda: Hugo Andersson och Isak Jönsson, TFF samt Marcus Bergholtz och Niclas Andersén, GAIS.

Biljetter
Vi rekommenderar som alltid att du ska lösa förköp för att slippa köer på matchdagen. Du fixar din biljett enklast via denna länk.

Matchtruppen
GAIS kommer till spel med följande trupp:

1. Damir Mehic
3. August Wängberg
4. Alexander Angelin
6. Carl Elfgren Nyström
8. Rasmus Rosenqvist
9. Paulo Marcelo
10. Leonard Pllana
11. Karl Bohm
12. Henrique Moura
13. Nuha Jatta
14. Aaron Drinan
17. Niklas Olsson
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
20. Predrag Ranjelovic
24. Netinho
26. Adam Wästlund
30. Marko Johansson

Följande spelare är inte tillgängliga: Emil Wahlström, Andreas Östling, Haris Cirak, Aiden Harvey, Måns Saebbö, Marcus Bergholtz och Niclas Andersén.