ÄFF4

GAIS laddar om för match mot Ängelholm

Det är tätt mellan matcherna nu, men Benjamin Westman menar att spelarna som får en starttröja kommer att vara redo att göra jobbet för Grönsvart och se till att GAIS får med sig tre poäng hem.

Det är enkelt att förstå hur viktigt det är att kunna ge spelare möjlighet till återhämtning mellan matcherna. Men nu är det dags för match igen för GAIS, bara knappt tre dygn efter det att domare Daradic blåste av den tuffa matchen mot AFC United. Atleterna åker mot Skåne för match mot defensivt skickliga Ängelholms FF som nu spelar med nedflyttningsspöket sittande på axlarna. ÄFF krigade till sig en poäng mot Dalkurd i fredags och får en extra vilodag, men å andra sidan hade man en lång bussresa hem från Boränge under natten till lördag.

Men som bekant är det ingen idé att gnälla över omständigheter som man inte kan påverka utan det är bara att gilla läget och prestera utifrån de förutsättningar som gäller. För att säkerställa att den tanken också finns hos spelarna som ska göra det för Grönsvart gjorde GAIS.se en dubbelkoll hos tränare Benjamin Westman, som just avslutat måndagens träning och haft matchgenomgång med spelarna.

Benjamin, hur är läget efter matchen mot AFC? Har spelarna kraft en ännu en urladdning.

– Tack, läget är bara bra. Vi har kört ren rehab-träning sedan matchen mot AFC så vi är i så gott fysiskt skick som det går efter två krävande matcher mot Trelleborgs FF och AFC. Det var ju två uttömmande matcher och den senaste mot AFC var mer fysisk än jag räknat med på förhand, vilket vi väl får tolka som att de hade större respekt för oss nu än i våras.

– Sedan känns det ju snöpligt såklart att vi inte fick större poängutdelning, men TFF-matchen var ju ett mycket tyngre poängtapp än nu senast mot AFC. Jag tycker att det var en bra match i lördags och det var två bra lag som möttes. Vi satsade ju allt på att kunna avgöra matchen och avslutade ju matchen med fem forwards på planen. Det är klart att vi hade hoppats på att få utdelning på den satsningen men det ville sig inte riktigt.

– När det gäller den matchen så kan man ju också säga att vi hade marginalerna mot oss vid ett antal situationer där domaren hade annan syn på saken än hur jag uppfattade saken. Men det är passerat nu så vi tar nya tag och tittar nu bara på att göra en bra prestation mot Ängelholm. Så visst är vi redo, när domaren blåser till spel kommer alla vara rustade för 90+3 minuters hårt jobb.

Vad förväntar du dig för match mot Ängelholm?

– Till att börja med så måste jag säga att Ängelholm som lag har visat fantastisk moral. Att spelarna trots lönesänkningar, konkurshot, sent utbetalda löner och en allmänt stökig situation klarar av att samla ihop sig och ändå göra bra prestationer är beundransvärt. Så hatten av för det!

– Sedan är det ju ett bra lag med bra organisation och så man har några duktiga krafter framåt som Petrovic och Zlojutro och några till. Jag tycker att de i sitt spel påminner rätt mycket om Frej och du vet ju hur hårt vi fått kämpa för poängen mot dem. Så vi förväntar oss en tuff uppgift mot ÄFF och det är som alltid viktigt att vi gör jobbet. Det finns såklart sätt att såra även ÄFF men vilka det är behåller jag för mig själv nu så får vi se om dessa märks av i morgon.

Hur ser vår matchtrupp ut?

– Vi har tagit ut en 19-mannatrupp till matchen och kommer att banta den med en person lagom till matchen. Det är samma trupp som vid förra matchen plus att Craig Henderson är uttagen. Med tanke på att vi haft tuffa matcher på sistone så känns det bra att ha med en gubbe extra till Skåne.

Inför matchen

GAIS åker till Skåne efter två oavgjorda hemmamatcher med fullt fokus på att ta tre poäng och öka chanserna till en bra avslutning på Superettan. Välkommen att stötta GAIS på plats i Ängelholm – läs mer om hur du kan ta dig till matchen nedan.

Truppen
Tommi Vaiho, Jesper Johansson, Danny Ervik, Björn Andersson, Calle Nyström, Steven Old, Johan Ramhorn, Malkolm Moenza, James Sinclair, Felix Kasper, Kieron Cadogan, Robin Book, Craig Henderson, Johan Lundgren, Pascal Olsson, Luther Singh, Luka Mijaljevic, Dardan Rexhepi och Alibek Aliev.

Detaljerna
När: 20:e september, kl. 19.00
Var: Ängelholms IP (om laget inte flyttat till annan kommun).
Underlag: Riktigt gräs.
Domare: Granit Maqedonci, Helsingborg.
Avstängda: Inga spelare avstängda.

ÄFF Away
Det finns fortfarande några platser kvar i den buss som Gårdakvarnen skickar till Skåne. Läs mer via denna länk. Biljett kan köpas på plats på matchdagen.