nysittplats3

GAIS krigar vidare med nya sittplatser

Det nya arenaupplägget har landat förhållandevis bra hos de flesta publikgrupper. Förändringens vindar blåser och då är det svårt att hitta något fast att hålla i sig i. Men rötterna blir starka när det blåser, som vi även skrev i en artikel om Björn inför förra säsongen. Efter ett besök på arenan idag och ytterligare samtal med Got Event har vi nu hittat en lösning på den problematik som uppstått för vår sittplatspublik. 

GAIS har hittat en tilläggsöverenskommelse i avtalet där drygt 600 sittplatser enligt arenaspecifikationen ovan kommer öppnas upp till försäljning. Sittplatserna finns på L5/N5. Denna begränsade öppning av läktaren kommer delvis att finansieras av sponsorintäkter men även av en ökad försäljning hos restauratören. För så blir det då även dessa platser ger en möjlighet att ta sig till en inomhusmiljö med servering. Detta gäller för övrigt också den publik som utöver L5/N5 sitter på gul M-läktare.
GAIS kommer själva ombesörja extra bemanningen för denna speciallösning.

OBS! Dessa platser på ny grön sektion L5/N5 ingår INTE i derbyupplägget då hela övre etage blir en onumrerad sektion likt 2015 års arenaupplägg.
Platserna ersätts då av en onumrerad biljett till samma sektioner, men där det med största sannolikhet blir att klacken tar en central position.

Övriga frågor som vi känner oss i behov av att förtydliga är följande:

  • Kombikortet utgår då dessa kort upptar två fysiska platser av begränsad totalkapacitet samt belastar GAIS med dubbel hyresavgift.
  • Vinröda och Röda sektioner är helt onumrerade och sammanhängande. Entré till någon av dessa ger möjlighet att fritt röra sig på hela nedre läktaren.
  • Årskort på Vinröd sektion har pub-access genom separat entré och access in från läktaren mot uppvisande av den typen av årskort.
  • Årskort på Röd har endast läktar-access från entré 4 vid Gunnar Gren men kommer ha möjlighet att nyttja utomhusbaren Dean Mooneys bakom läktaren.
  • Maxkapaciteten uppgår nu till ca 3900 grönsvarta platser exklusive bortasektionen.
  • Möjlighet finns självklart att i både premiär och vid andra större publikmatcher hyra extra sektioner och fylla dessa vid behov med förväntad publik.