Insta-2

GAIS julkalender – lucka 9: Nätet fullt av makrillar

Att GAIS varit tidigt framme med mången nymodighet är ett faktum lika känt som att anonyma källor uttalar sig i lokalpressen. Supporterföreningen Makrillarna såg dagens ljus redan 1961 och även på Internet var GAIS med när det fick sitt genomslag på 90-talet. I julkalenderns nionde lucka gör vi en liten resumé över det digitala året.

De digitala kommunikationskanalerna är idag det snabbaste sättet att kommunicera och ett viktigt offensivt vapen för klubbarna. Under året som gått har GAIS Facebook-sida passerat 20000 gillamarkeringar. Instagramkontot drar till sig alltfler följare och snuddar i skrivande stund på knappa 4000. Likaså Twitter engagerar folk och har strax över 4000 följare. Via Twitterkontot kunde man dessutom följa en match via liverapportering under hösten. Ett grepp som med all sannolikhet blir mer frekvent under 2017.

Insta-4

Dessa tre har olika användningsområden och syften, men gemensamt promotar de det som fortfarande är navet i GAIS kommunikativa laguppställning; hemsidan GAIS.se. Under årets lopp har över 600 artiklar publicerats. Den produktiva höjdpunkten var perioden innan det första derbyt mot Örgryte IS FF då hela 36 artiklar publicerades under sex dagar. Hemsidans nya design är ett estetiskt och navigationsmässigt lyft och gör förhoppningsvis sidan till en trevlig upplevelse, helt utan inblandning från anonyma källor.

Insta-5

Via hemsidan hittas, förutom alla publikationer, matnyttigheter i form av årskortsinformation (här!), länk till Superettans officiella sida samt länk till souvenirsuccén gaisare.se. På kort tid har de framtagna souvenirerna gjort stort avtryck både på t-shirts och hos gaisarna. De limiterade upplagorna har snabbt sålt slut. Om det beror på designen eller om det kan bero på fotomodellerna låter vi vara osagt (i vissa fall ja, i vissa fall nej). Oavsett vilket så är det souvenirer skapade av supportrar enkom i syfte att stödja GAIS! Favoriter under året kan nämnas Scomber Scombrus-tröjan och den av Bobbie Friberg José da Cruz välsignade ”GAIS until I die”.

Insta-8

Och du vet väl om att det är just på gaisare.se som du förnyar ditt medlemskap i föreningen? Vill du bli julens populäraste person bland släktingar och bekanta så är det även där du hittar de fräckaste klapparna. Det ska vara mjuka klappar i år!

Insta-9

PS. Bilderna på sidan är några av de mest gillade på GAIS Instagramkonto under 2016.

GAIS Julkalender 2016
Vi har tidigare öppnat följande luckor i GAIS Julkalender: