klubb-tv

GAIS Julkalender – lucka 8: GAIS på vita duken

I den åttonde luckan i vår julkalender vill vi, under rubriken GAIS på vita duken, påminna om några av de många filmklipp som spridit grönsvart glädje under året.

Den som nu tänker vadå ”vita duken” har naturligtvis rätt. Under året har det inte gått upp några storfilmer om Atleterna på bio, men däremot har det regnat guldkorn från GAIS Klubb-tv, både via GAIS.se och klubbens Facebook-sida. Dessutom finns det några andra grönsvarta filmklipp som blivit mycket uppskattade under året. Så när du nu ska öppna dagens lucka är det bara och hämta popcornen och slå sig ner. Titta och njut!

Vårkänslor inför premiären

De filmer som kanske fick mest uppmärksamhet på sociala medier under hela 2016 var de fina alster som släpptes inför årets seriepremiär. Först kom den korta aptitretaren ”Vårkänning” som var filmad framför den välbekanta korvkiosken i Majorna där tre killar drar förbi med en fotboll. Den lugna musiken skapar fin stämning och filmen uppfyllde verkligen sitt syfte – att skapa en längtan till premiären. Kolla den första filmen här.

Något senare kom två uppföljare som var lite längre och som fick ännu mer uppskattning än det första bidraget i serien. Först ut av dessa var ”Ljuset är tillbaka, nu ses vi igen” som börjar på en snötäckt fotbollsplan och sedan tar åskådaren genom en rad kända grönsvarta miljöer som till exempel Gaisgården, Frankes och Majorna (igen). Du hittar den sevärda filmen här.

Därefter kom ”Vi ska ge allt, kommer du?” som fortsätter i samma långsamma takt som föregångarna och som nu också lyfter in spelarna som ska göra jobbet. Och kolla blicken på t ex Old och Keat – we mean business. Titta gärna på detta mästerverk via den länk.

Faktumförsäljaren Bertli kör spelarbussen

En annan film som fick fin spridning och både bland Gaisare och andra klubbars supportrar var den om Faktumförsäljaren Bertil som kör spelarbussen. Grönsvarta supportrar kommenterade uppmuntrade medan övriga Göteborgslag drog skämt om parkbänkar och skinnvästar. Därmed visade också filmen tydligt på skillnaden mellan klubbarnas och supportrarnas inställning till människors lika värde.

Här är i alla fall filmen som gjorde många Gaisare stolta över klubbens sociala ansvarstagande.

Bra filmer inför årets derbyn

Både under våren och hösten satta GAIS ihop ett par filmer som mottogs med applåder i de egna leden. Inför vårderbyt gjorde ÖIS FF:s representanter sitt bästa för att måla in sig själva i ett hörn genom uttalanden om att Cortegen och att öppna lantstället skulle gå före fotbollen, vilket också uppmärksammades på GAIS.se i uppladdningen inför det vårderbyt.

Inför höstderbyt kom en handfull korta filmer med Grönsvart tema och vi påminner gärna om två av dessa. Den första är med Öisaren Veiron Holmberg och gillar du den så finns det två till där han pratar om livet och fotbollen. Kolla filmen ”Det är märkligt” här.

Dessutom kom den peppande filmen som fångade uppladdningen fram till avspark på ett utmärkt sätt. Kolla här får du se…

Toppstyrt

Under hösten gjorde anonyma källor sitt bästa för att motarbeta klubbens väg framåt och gjorde upprepade försök att få medier att hänga på anklagelser om att verksamheten missköts. Till sist hängde GT på tåget och lite senare skulle GP följa efter. Svaret från GAIS kom snabbt och var en klassiskt grönsvart kommentar på påståendena som gått i tryck.

Filmen kom att kallas Toppstyrt, vilket ju var en av de anklagelser som repeterades flest gånger, och visar ordförande Tomas Andersson i sin legendariska grönsvarta kostym under en ”vanlig arbetsdag”. Här hittar du filmen som väckte mycket munterhet inom den stora grönsvarta supporterskaran.

Tyvärr har ju detta ämne även en väldigt trist sida eftersom attacken från de anonyma källorna inte bara skadade klubben och dess förutsättningar under en period, utan också var ett ryggradslöst personangrepp som drabbade Tomas på ett mycket trist sätt. Vi hoppas att vi slipper se liknande händelser framöver.

Blandade potentiella Oscarsvinnare

Under året kom det också en rad andra filmer eller tv-klipp som vi minns med välbehag. Vi har valt ut ytterligare tre som vi hoppas att du gillar:

Filmen om GAIS-legendaren Björn Andersson som snart lägger skorna på hyllan:

TV-sammandraget från rekordsegern mot Ängelholms FF som vi kommer att minnas i många år framöver.

Till sist vill vi också gärna pusha lite för det klipp som GAIS använde för att tacka Håkan Hellström för allt han gör för klubben, en dryg minut av Gårdakvarnar och skit från sommarens konserter på Ullevi. Se och njut!

Sammantaget har 2016 varit det bästa filmåret i GAIS snart 123-åriga historia. Kolla gärna på GAIS.se eller på Facebook för att hitta fler av de filmer som lyckliggjort Gaisare under året.

GAIS Julkalender 2016
Vi har tidigare öppnat följande luckor i GAIS Julkalender: