Bobbie

GAIS Julkalender – lucka 3: Besök på Gaisgården och Gamla Ullevi

Idag öppnar vi lucka 3 i Makrillarnas Julkalender för att hitta fler minnen från säsongen 2016. Det genomgående temat idag är besök på Gaisgården och Gamla Ullevi.

Igår uppmärksammade julkalendern klubbens viktigaste besökare – publiken på våra matcher. Idag fortsätter vi med att minnas några andra besökare, vissa planerade och andra helt ”out of the blue”.

En blivande assisterande på besök?

För inte alls så länge sedan, vid årets sista hemmamatch mot Dalkurd, fick klubben fint besök på Gamla Ullevi. TIll att börja med var Lasse Lagerbäck på plats och han hade på läktaren placerats bredvid ordförande Tomas Andersson. Per omgående dök spekulationerna upp på sociala medier – är det GAIS nya assisterande tränare som är på plats?

Nu är ju den posten som bekant inte tillsatt ännu, så Atleternas följare får ge sig till tåls lite till innan svaret på den frågan ges. Dock får väl den före detta förbundskaptenen ses som en outsider vad gäller den tillsättningen?

Som du ser i bilden nedan så var Lasse samma dag också med uppe på Gaisgården och delade med sig av erfarenheter till spelartrupp och ledarstab.

Lasse-Lagerbäck-1

Finsk mästare besöker första mästarna

Men på samma match gästade också Bobbie Friberg da Cruz Gamla Ullevi för att följa klubben i hans hjärta. Den nyblivne finske mästaren intervjuades i pausen och han svarade JA! på den givna frågan om huruvida han skulle spela i GAIS igen innan skorna hamnar på hyllan.

Det märktes att kärleken mellan supportrarna och Bobbie finns kvar, stark och ömsesidig. Så skulle hans utfästelse om att spela i Grönsvart igen bli verklighet kommer det att bli ett kärt återseende.

I samma veva släpptes en ny produkt på Gaisare.se, nämligen en t-shirt med samma motiv som visas i bilden ovan – Bobbies handskrivna text GAIS until I die. Via denna länk köper du ditt eget exempel eller varför inte ge bort en till vännen, sambon eller grannen?

Grattis på 122-årsdagen

Som vanligt bjöd GAIS på kaffe och tårta på Gaisgården på klubbens födelsedag, den 11:e mars. Och som vanligt var det också ett gäng Gaisare som dök upp för att gratulera och avnjuta de goda bakverken. Fika på Gaisgården bjöds också i mitten av juni i samband med att klubben bjöd in medlemmar för att informera om klubbens verksamhet och ta del av feedback och idéer från supportrarna.

Räkna med att det kommer att bli några liknande högtidsstunder för den fikasugne även under det nya året, kanske t o m med så vackra bakverk som bjöds på årets födelsedag?

tårta

Oväntat besök på Gaisgården

I mars kom årets mest oväntade besök i GAIS-sammanhang då två militärhelikoptrar landade på Gaisgården. Det var dock inte några internationella stjärnor som skulle ansluta Grönsvart som fick skjuts till träningen, utan den Nationella insatsstyrkan som deltog i en större övning i området och av okänd anledning hade man helt bommat sin landningsplats och istället fick nyttja en av planerna på GAIS anläggning.

GAIS klubbchef Erik Bergkvist kommenterade vid tillfället den udda händelsen så här: ”Det var trevliga gubbar som hoppade ut ur helikoptern och vi har haft en bra dialog – men det var lite överraskande”.

Här hittar du ett klipp från händelsen.

Oväntat-besök-1

GAIS Julkalender 2016
Vi har tidigare öppnat följande luckor i GAIS Julkalender:

Lucka 1: En tripp genom det grönsvarta musikåret. GAIS är rock ‘n roll.

Lucka 2: Årets nya arenaupplägg blev lite av hela havet stormar, men med ett lyckligt slut.