2009

GAIS Julkalender – lucka 24: GAIS Julquiz 2016

Idag öppnar vi julkalenderns sista lucka och där bjuder vi på en frågesport för att bidra till grönsvart julstämning i slott och koja.

Tack för att du följt och stöttat GAIS under 2016. Året har bjudit på sportslig utveckling, många högtidsstunder, ekonomisk kamp och någon enstaka plattmatch. Vi stänger härmed julkalendern men hoppas att de 24 luckorna har hjälpt dig att minnas tillbaka till några av alla de roliga, anmärkningsvärda och intressanta händelser som präglat året.

Vad kan som avslutning på julkalendern passa bättre än ett grönsvart sällskapsspel som ger dig chansen att utmana släkt och vänner? Självklart inget alls! Så här nedan hittar du 13 Julnötter som alla handlar om GAIS under 2016. Dessutom skickar vi med några Överkursfrågor som kan användas som utslagsfråga om det är flera i sällskapet som får samma resultat.

Du hittar de rätta svaren via en länk i slutet av denna sida. Välkommen att dela ditt resultat på sociala medier under taggen #GAISJulquiz. Lycka till!

GAIS JULNÖTTER 2016

1. Helsingborgs IF och Örebro SK var två av GAIS motståndare i Svenska Cupens gruppspel i februari och mars. Men vilket var det fjärde laget i gruppen?

2. Den 15:e januari firade Gaisare Karl-Alfreds dag. Hur gammal skulle klubbens störste genom tiderna ha blivit om har varit vid liv?

3. Derbyt mot Öis drog såklart mest publik av årets matcher, men Gratismatchen i september hade också en fin publiksiffra. Vilket lag var det som GAIS mötte i denna match?

4. Vem gjorde GAIS första mål i en tävlingsmatch 2016?

5. GAIS tog fler inte bara fler poäng under året än under de två tidigare säsongerna utan laget tog också poäng av fler lag än tidigare år. Det var faktiskt bara ett lag som tog full pott, sex poäng, mot Atleterna – vilket?

6. Å andra sidan hade GAIS en stor benägenhet att kryssa i årets serie och det var bara två lag som Grönsvart i sin tur tog sex poäng av. Vilka var lagen?

7. Under 2016 var det en spelare som medverkade i samtliga 30 seriematcher för GAIS. Vem?

8. Att ett svenskt elitlag har tre spelare från Nya Zeeland i truppen måste vara någon form av rekord, men som du säkert vet hade GAIS det under året. Vilka var spelarna?

9. Vem vann GAIS interna skytteliga och hur många mål gjorde spelaren?

10. I Rekordvinsten mot Ängelholm i maj gjorde Luka Mijaljevic och Luther Singh var sitt hattrick, men vilken spelare gjorde Atleternas sjunde mål i 7-0-matchen?

11. Hemmamatchen mot AFC United i september inträffade på en speciell bemärkelsedag. Vem var jubilaren och vad var det som firades?

12. I seriepremiären på Gamla Ullevi tog GAIS en skön seger över IK Frej. Men lite smolk i glädjebägaren var att en spelare i hemmalaget blev utvisad. Vem var det?

13. Vem gjorde GAIS sista mål i Superettan 2016?

ÖVERKURSNÖTTER

Vi skickar också med tre överkursfrågor som kan användas som utslagsfrågor om ni är flera som får samma resultat på Julnötterna ovan.

Överkursfråga A: Ovan nämndes den härliga segern i seriepremiären mot IK Frej på Gamla Ullevi. När vann GAIS sin senaste seriepremiär och när vann laget sin senaste hemmapremiär? En ledtråd kan vara att Makrillarna hade samma motstånd i de båda matcherna.

Överkursfråga B: Tre spelare sökes. Den första spelaren är en 20-åring som hann med att spela A-lagsfotboll både för GAIS och Motala AIF under året. Den andra har Helsingborgs IF som moderklubb men slog igenom i Eskilsminne IF. Den andra härstammar från samma ort som de berömda cykelbröderna Fåglum. Vilka är spelarna?

Överkursfråga C: Under året var GAIS obesegrade på hemmaplan under 12 omgångar innan Ljungskile satte stopp för den fina sviten. Bara vid ett tillfälle i modern tid har GAIS haft en längre svit av seriematcher på hemmaplan utan förlust, vilket år var det?

GAIS vill avslutningsvis tillönska alla och en var en riktigt god jul – och givetvis också lycka till med Julnötterna.

Här hittar du de rätta svaren.

GAIS Julkalender
Vi har tidigare öppnat följande luckor i GAIS Julkalender: