aff aug2a

GAIS Julkalender – lucka 23: GAIS säger Tack!

2016 är också året som många har tackat för sig. Var sak har sin tid, eller var person har sin tid i det grönsvarta rampljuset. En återblick på året och några avsked hittas med gemensamma nämnare i ordet Tack.

Året hann knappt ta fart innan speedkulan och fanfavoriten Joel Anell gav det trista beskedet att kroppen säger ifrån för vidare spel på elitnivå, trots den ringa åldern av 30 år. Joel gjorde två sejourer hos Makrillarna. Den första var 2010 då han kom på lån från IF Elfsborg och bytte plast mot gräs. 15 starter renderade i två mål, båda inprickade i hemmasegern mot svenska mästarna AIK från Solna.

joel

Nästa sejour kom att bli mer långvarig. Efter att ha tillbringat tid i Halland och på Hisingen hos Halmstad BK respektive BK Häcken så skrev han åter på för Grönsvart, denna gång på permanent basis. Succén blev omedelbar och första säsongen påvisade den vindsnabbe forwarden målfarlighet av rang då 10 mål noterades på 23 starter. Detta kom att bli Joels målmässigt bästa säsong i GAIS även om året efter visade på sju poäng på 14 startade kamper. Ni vet alla att skador var Joels akilleshäl under karriären. Oturen visade sitt hånflin och det dröjde inte länge efter första knäskadan innan ytterligare en åsamkades, vilket tyvärr kom att bli slutet för en mycket vass forward och också en mycket fin representant för GAIS som förening. Tack Joel för din insats i GAIS och vi tipsar om denna fina intervju med den ödmjuke hallänningen.

När vi ändå avhandlar spelare med tunga meriter för GAIS kommer vi naturligtvis även in på en av de tyngsta i historien, på många plan. 90 kilo Björn Andersson kom under året att tacka för sig. Även Björn kom att spela i GAIS under två sejourer. Ett mellanspel gladde norska Tippeligan 2011 och 2012 då Björn representerade Viking Stavanger och skapade trygghet för de blåtröjade på Viking Stadion. 14 mål på 150 matcher är den av Svenska Fotbollförbundet bokförda statistiken för Fåglumsonen i grönsvart tröja. Björns inställning, kämpaanda och jävlar anamma har gjort honom odödlig bland de grönsvarta. Här finns nyheten om att störst, bäst och vackrast skulle avsluta sin aktiva karriär. Sista framträdandet på Gamla Ullevi var en finfin historia omsvärmad av ett fint lager kärlek. Björn kommer bli saknad på alla plan i föreningen. Tack Björn för alla dina insatser för GAIS!

Böna

Tack ska självfallet även riktas till personal som under året av olika anledningar avslutat sina uppdrag för GAIS. Ovärderliga insatser som hjälpt GAIS på god väg med föreningens resa till dit den hör hemma, Allsvenskan. Naturligtvis ska även ett Tack modell gigantiskt riktas till befintlig personal som lägger ned en insats som är både uppskattad och fruktbärande på alla plan.

Tack också till alla spelare som under året lämnat för andra utmaningar i sina karriärer. Ingen nämnd och heller ingen glömd, men om ni vill beskåda publikfavoriten Pule Maraisanes hatt så är ni, som alltid, välkomna att frekventera Gaisgården!

12-Pule-Maraisane-GAIS-HBK-2016-Foto-Claes1

Tack även till alla sponsorer, samarbetspartner, publik och fans som gör vår föreningen både färgstark och helt unik. Utan er vore GAIS inte vad GAIS är. Dessutom den armada av ideella krafter som verkar för klubben. Engagemanget och insatsen hos dessa människor och de oräkneligt antalet timmar som läggs ned är totalt oersättligt för en förening av GAIS storlek. Ett innerligt tack till er!

Avslutningsvis vill vi tacka alla er som läser GAIS.se. Tack och God Jul!

GAIS Julkalender
Vi har tidigare öppnat följande luckor i GAIS Julkalender: