Ebbot-1

GAIS Julkalender – lucka 1: GAIS är rock ‘n roll

Idag startar GAIS Julkalender där vi under de kommande 24 dagarna kommer att uppmärksamma större och mindre händelser från det grönsvarta året. I den första luckan har vi samlat ett antal fina musikminnen från 2016.

Det är sedan länge ett accepterat faktum att GAIS är rock ’n roll och 2016 har varit ett starkt musikår för Grönsvart. Under 2016 kan vi minnas ett gäng nya inmarschlåtar, ett bra 1:a april-skämt och fina insatser av Håkan och Ebbot.

Ebbot i grönsvart kaftan på Legends of Britain

I februari genomförde GAIS galan Legends of Britain på konserthuset där tre band spelade det bästa från Beatles, Rolling Stones och Queen. Precis som när GAIS körde Humorgalan 2015 var den hemliga gästen en stor gaisare och musikprofil, nämligen Ebbot Lundberg som dök upp i sin grönsvarta kaftan. Galan var uppskattad bland publiken på plats och gav dessutom klubben ett välbehövligt överskott.

Inför galan samlade GAIS ett antal partners för att lyssna till när Staffan Lindeborg intervjuade dåvarande förbundskaptenen Erik Hamrén, vilket också var en givande del av galakvällen.

Här hittar du ett bildgalleri från kvällen.

GAIS byter hymn

I år gick klubbens 1:a april-skämt också i musikens tecken. Budskapet var att GAIS byter ut hymnen Gårdakvarnar och skit mot nyskrivna GAIS är rock ’n roll. På GAIS.se kunde du läsa följande:

”Ett fantastiskt initiativ av gaisaren Molle Ljungström ifrån Rydboholm, Uppland har mynnat ut i vad som kan bli GAIS stora kampsång inför 2016 och i årtionden framöver. Molle som numera ingår i den nybildade marknadsgruppen är 47 år gammal och gaisare sen något år tillbaka. Om låten skriver han så här:

-Jag har valt att försöka fånga det viktigaste i mitt liv och det är GAIS, rock n roll och att spela musik. Jag kontaktade GAIS med min idé och de nappade direkt, säger Molle.”

Läs hela texten och lyssna på låten via denna länk.

Håkan Hellström spelar med starka kopplingar till grönsvart

I juni fyllde Sveriges bästa rockartist – och tillika gaisaren Håkan Hellström – Ullevi under två härliga sommarkvällar och referenserna till GAIS var många och tydliga. Nyligen spelade den stora musikprofilen också inför två fullsatta Scandinavium vilket fick GP att skriva om ”Rejäl GAIS-fest på Håkan Hellström”. Att sjunga Gårdakvarnar och skit iklädd grönsvart halsduk är såklart fantastisk uppmärksamhet för klubben – och det var säkert många makrillar som gladdes åt allsången i Valborg, inte minst de inledande raderna: Änglarna har åkt på pisk, gårdarna är grönsvarta.

På Ullevi noterade GAIS.se att klubbens musikintresserade tränare Benjamin Westman fanns i publiken och han rapporterade i efterhand om en fantastisk konsert.

Det finns många klipp från konserterna och här är ett på just nämnda Valborg och här hittar du samma avseende Gårdakvarnar och skit med fina GAIS-referenser i bildspelet i bakgrunden.

Musik på matcherna

På musikfronten vill vi gärna också lyfta fram våra DJ:s som spelat i Pub 23 inför matcherna. Det har ofta varit bra drag under uppladdningen inför det att domaren blåst igång spelet. Dessutom har GAIS i år varierat inmarschlåten och det är många pärlor som publiken fått avnjuta, till exempel Blue Monday av New Order, Sit Down av James och nämna Valborg av Håkan Hellström.

Tyvärr är det inte så ofta som vi längre får ta del av klassiska ramsan ”Blåvitt är disco, GAIS är rock ’n roll”, men GAIS.se hoppas att klacken tar upp denna igen när Atleterna lyckats med målsättningen att ta klubben tillbaka till Allsvenskan.

2016 var ett bra musikaliskt år för GAIS!