ingelsten_GAIS_SE

GAIS gör klart med ytterligare en anfallare

Två dagar före premiären satte GAIS de sista detaljerna i årets trupp. Först blev lånet av Rickson Mansiamina klart och sent på transferfönstrets sista dag gjorde GAIS klart med ännu en offensiv spelare.

Med någon timmes marginal skickade GAIS in papper för att registrera klubbens sportchef Patrik Ingelsten som spelare för säsongen 2017. Patrik blir spelklar för Makrillarna per omgående vilket innebär att han kan vara tillgänglig för matchen mot Norrby.

Patrik spelade som bekant för Atleterna 2015 och då gjorde då succé genom att vinna den interna skytteligan. Förra året var han spelade assisterade tränare för IS Halmia och visade då med eftertryck att han fortfarande klarar av att sysselsätta en duktig backlinje. Nu får han möjlighet att göra comeback på elitnivå och GAIS får tillgång till ytterligare en målfarlig forward.

Tränare Benjamin Westman kommenterar Ingelstens entré i truppen så här:

– Patrik var en favorit för mig när han spelade i klubben senast och sedan det blev klart att han skulle komma tillbaka till GAIS som sportchef har jag pratat med honom om att ta ner skorna från hyllan. Jag tror inte att han kommer att konkurrera ut Dardan eller Luka, men det är definitivt en spelare som vi kan slänga in för att förändra en matchbild eller när vi jagar ett avgörande mål.

– Registreringen gick igenom under fredagskvällen och jag bedömer att Patrik är i tillräckligt god form för att kunna spela redan mot Norrby. Han har tränat för fullt sedan i tisdags och nu ska det bli spännande att se vad han kan åstadkomma i matchsituationer. Eftersom Alibek (Aliev) blev sjuk i veckan så kommer Patrik att vara med som en joker i premiärtruppen.

Patrik Ingelsten spelade under 2015 26 matcher för GAIS och gjorde sex mål. Han fick förtroende att bära kaptensbindeln och var en viktig spelare och central person i truppen. Han har tidigare också spelat elitfotboll i Halmstads BK, Kalmar FF, Heerenveen och VIking FK. 2008 blev han allsvensk skyttekung och vann då också SM-guld med Kalmar FF.

GAIS klubbchef Erik Bergkvist har jobbat hårt med att sätta årets trupp säger så här om att Patrik Ingelsten nu är åter är klar för klubben:

– Vi såg detta som en bra möjlighet att sätta den sista pusselbiten i truppbygget även om vi behövde få till extra sponsring för att lösa de sista detaljerna. I detta fallet är det Videobutiken i Hillerstorp, där Patrik för övrigt jobbade under gymnasietiden, som har köpt in sig på hans tröja och därmed sett till att detta blivit möjligt. Nu är vi klara med truppen och nu är vi också redo att konkurrera om topp-5.

När GAIS.se får tag på Patrik är det tydligt att han är glad över den nya rollen:

– Jag och Svahn har kört inlägg och avslut i veckan och det känns som att tajmingen fortfarande sitter bra. Nu ser jag fram emot att få jubla framför bortaklacken på Borås Arena. Det blev ett lite oväntat och hastigt beslut med att få spela med en tröja med en egen sponsor känns väldigt speciellt.

Benjamin Westman avslöjar redan nu att Patrik kommer att ingå i truppen mot Norrby på söndag kl. 17.00, men väljer att hålla på övriga namn till närmare in på matchen. Vi räknar med att kunna publicera matchtruppen på GAIS.se kl. 21.00 i kväll.

GAIS är också glada att kunna berätta av årskortsinnehavare får 20% rabatt på hyra av filmer och moviebox (söndag-torsdag) på Videobutiken i Hillerstorp. Ange kod ”Patrik” vid bokning av filmer på företagets hemsida. Det innebär alltså att det finns ytterligare ett tungt vägande skäl för att köpa årskort – läs mer nedan. Vi ses på premiären!

Patrik-Ingelsten-1

Publikinformation inför seriepremiären

Köp Bortakortet inför seriepremiären
Det finns fortfarande 15 Bortakort kvar och du gör ditt inköp på Gaisare.se. Det är det bästa sättet att se GAIS på bortaplan i år, dels för att det är en bra affär för dig men också för att du stöttar Grönsvart snarare än hemmalaget.

Du kan hämta ditt Bortakort på GAIS sista träning inför premiären på Valhalla, lördag 1/4 kl. 11.30-13.00. Om inte alla kort är sålda inför söndag så kommer GAIS dessutom att erbjuda försäljning utanför Borås Arena – men vi hoppas att alla korten är sålda innan dess.

Köp biljett till Norrby IF-GAIS
GAIS rekommenderar alla som inte köpt Bortakortet att förköpa biljett för att slippa köer. Du köper biljett till seriepremiären på Borås Arena här. Priserna är som följer:

  • Bortasektion, sittplats – Vuxen: 150 kr.
  • Bortasektion, sittplats – Barn/ungdom under 16 år och pensionär: 100 kr.
  • Bortasektion, ståplats – Vuxen: 100 kr.
  • Bortasektion, ståplats – Barn/ungdom under 16 år: Gratis.
  • Bortasektion, med Bortakortet: Gratis.

Observera att om du tänker gå in på en biljett för barn/ungdom under 16 så måste du vid uppmaning kunna styrka din ålder med ID-kort eller pass (eller motsvarande).

Åk med Gårdakvarnen till Borås
Gårdakvarnens bussar kommer avgå från Nya Ullevi mitt emot Skånegatans polishus klockan 12:00. De kommer även ha en buss som avgår 14:00 för dig som inte behöver lika lång tid att ladda upp i Borås. Resan kostar 150 kr tur/retur.

Köp Årskort
Du vet väl att du kan följa nedräkningen avseende hur många ytterligare årskort som GAIS behöver sälja för att nå årets budget. I dagsläget återstår det bara 26 kort för att vi ska nå målet och vi vädjar till alla Gaisare att stödja klubben på detta sätt. Tack på förhand!

Köp Årskort direkt
Du kan köpa ditt årskort via vår partner Ticketmaster via denna länk.

Delbetala ditt årskort
Använd denna länk för att få möjlighet att delbetala ditt årskort.