Skövde-GAIS-1

GAIS gick vidare i cupen efter 1-0 i Skövde

GAIS tog sin första bortaseger under Bosko Orovic genom att besegra Skövde AIK med matchens enda mål.

GAIS var det bättre laget och kunde till slut ta en rättvis 1-0-seger på Södermalms IP. Men Grönsvart hade svårt att omsätta spelövertag till bra lägen och man fick vänta till 72:a minuten innan inbytte James Sinclair fick bli matchhjälte. Segern var rättvis och garanterar att Grönsvart spelar mins tre tävlingsmatcher under försäsongen 2018.

Det var GAIS som startade matchen bäst och hade klart övertag avseende bollinnehav och rullade runt mot ett hemmalag som la fokus på att stå rätt i defensiven och satsa på kontringar när man vann boll. Under första halvlek brast Atleterna dock i den sista tredjedelen och man hade svårt att få till de sista passningarna och inspelen. Anton Wede och Ajdin Zeljkovic var de som kom närmast att få bollen i nät.

Skövde lyckades å sin sida skapa ett par bra lägen under första akten och vid ett par tillfällen fick Grönsvart rensa undan i eget straffområde. Damir Mehic fick också göra ett par viktiga ingripanden och som vanligt agerade han tryggt och kunde avstyra.

Efter pausvilan var båda lagen nära att hitta nätet. Först var det Ibrahim Alushaj som var närmast för hemmalaget men sedan tryckte GAIS på gasen och tog över handlingarna. Dessutom lyckades Makrillarna nu att skapa mer än i första halvlek, Ajdin Zeljkovic hade ett par chanser och även anfallskollegan Alibek Aliev var nära att göra 1-0 på nick.

I andra halvlek bytte Orovic in först Dusan Djuric och sedan James Sinclair och den senare skulle bli den som fick äran att avgöra matchen. Skövde slarvade lite i defensiven och Sinclair var på hugget och kunde trycka in bollen.

Mot slutet av matchen flyttade SAIK upp och satsade allt på att få till en kvittering, men närmare än temporärt kaos i straffområdet kom man inte. GAIS tog sin första bortaseger under Bosko Orovic och avancerar till Svenska cupens gruppspel som spelas i februari och mars. Som bekant handlar det om fyrlagsgrupper vilket innebär att Grönsvart nu kan se fram emot tre tävlingsmatcher under nästa års försäsong.

Skövde-GAIS-2

BIld: Mattias Järelöv.

Matchen i korthet

Laget
Damir Mehic – Sebastian Möller, Calle Nyström, Mavroudis Bougaidis, Daniel Janevski – Daniel Bennassar Nilsson, Erik Westermark, Anton Wede – Simon Silverholt, Alibek Aliev, Ajdin Zeljkovic.

Målen
1-0 James Sinclair

Varningar (GAIS)
Mavroudis Bougaidis

Publik
890, bara gaisare.