frej2

GAIS går för seger mot Frej

I måndagens sköna segermatch visade GAIS att man kan vara i numerärt underläge på plan men ändå fortsätta göra mål och vinna ett västkustderby! Med denna heta kämparinställning i bagaget åker nu Atleterna upp till Stockholm och Täby för att se till att IK Frej ska få smaka på denna råstyrka i ett jämnt mittenmöte. Ambitionen i laget är självklart att ta första bortasegern för året.

Det var återkommande glitter från gröna raketer på norra stå när GAIS i senaste matchen besegrade Varbergs BoIS FC med 4-2. Det var tre väldigt sköna poäng som laget säkrade men man fick betala ett högt pris då Makrillarna fick två man utvisade vilket självklart innebär att två av tre Kiwis i truppen, Craig Henderson och Steven Old, saknas mot Frej. Dessutom drog tvåmålsskytten Kieron Cadogan på sig sitt tredje gula kort vilket innebär att även han är avstängd. Tyvärr fick Dan Keat gå av i Varbergsmatchen och den känning som han hade då gör att han vilas från konstgräset på Vikingavallen.

In i truppen går istället 24-åringarna Robin Book och Dardan Rexhepi som båda gör sin första match i den grönsvarta tröjan. En annan ny stjärna i laget är Alibek Aliev men har är ännu ej spelklar. Utöver detta kan vi gladligen berätta att James Sinclair är tillbaka efter en avstängning och skada i senaste matchen. Sinclairs skada är nu helt läkt och han redo för Frej.

Som tidigare känt är dessutom Bragi Bergson borta på grund av skada, Jesper Johansson är uttagen till OS i Rio samt att David Johannesson är utlånad till Öster resten av säsongen. Sedan är Pascal Olsson numera utlånad till Motala vilket innebär att han utgår från senaste matchens trupp.

Truppen i helhet: Tommi Vaiho, Tobias Johansson, Johan Ramhorn, Calle Nyström, Björn Andersson, James Sinclair, Liam Lloyd Davies, Danny Ervik, Johan Lundgren, Malkolm Moenza, Luka Mijaljevic, Luther Singh, Renny Smith, Robin Book, Dardan Rexhepi och Felix Kasper Eliasson.

Assisterande tränare Jesper Ljung hälsar att denna ovanligt korta trupp på 16 spelare har tränat på konstgräs under veckan för att få så optimala förhållanden som möjligt inför morgondagens match på konstgräsplan. Trotts tunga avstängningar är stämningen i truppen fortsatt god efter segern på Gamla Ullevi.

Vill du se matchen på plats så är det denna gång Gårdakvarnen som arrangerar bussresa för grönsvarta supportrar upp till Täby. I skrivande stund finns det få platser kvar men du kan hålla dig uppdaterad på supporterföreningens hemsida.

Inför matchen
När: 31:a juli kl. 17.00.
Var: Vikingavallen, Täby (hitta hit).
Underlag: Konstgräs.
Domare: Adnan Jukic, Falkenberg.
Avstängda: Steven Old, Craig Henderson, Kieron Cadogan.

Text: Philip Morsten