futsal_gais

GAIS Futsal är nu ett faktum

Efter positiva möten och diskussioner är det nu klart att föreningen GAIS Futsal spelar i futsalallsvenskan, som sätter igång redan i slutet av Oktober. GAIS Futsal övertar FC Linnés plats och det är en helt ny förening som bildas.

Den nya föreningen är GAIS Futsal och det finns ett avtal mellan GAIS och GAIS Futsal avseende namnrättigheten. Dessutom är den långsiktiga tanken att GAIS Futsal i en framtid skall kunna tagas in som en separat sektion i GAIS.
Målsättningen är att ta den kommande säsongen som en prövosäsong för att till nästkommande säsong hinna arbeta mer med förberedelser och GAIS-upplägg.

-Alla involverade tror mycket på futsalfotbollens framtid och att vara med redan nu tror vi är en stor fördel, säger GAIS ordförande Tomas Andersson.

Jesper Strand från FC Linné och Tomas Andersson från GAIS har drivit diskussionerna framåt i skapandet av GAIS Futsal och Jesper kommer i uppstarten att vara den operativt drivande, tillsammans med en del ur den tidigare organisation, med successiva insatser från personer inom GAIS. I styrelsen kommer såväl personer från tidigare organisation som GAIS att ingå. Beträffande det tidiga derbyt mot IFK Göteborg så är ambitionen att flytta matchen för att på bästa sätt skapa ett så trivsamt och stämningsfullt arrangemang som möjligt.

GAIS Futsal innehåller både ett herr- och ett damlag.

GAIS Futsal kommer redan från start att behöva ideell support kring matcher mm och det går utmärkt att kontakta Patrik Falk på patrikfalk_@hotmail.com i den mån man vill hjälpa till.

Läs mer om Futsal på länkarna nedan.
http://fogis.se/futsal/
http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/sm-i-futsal/