GAIS-förlust trots numerärt överläge

Två röda kort, tre mål, och en straff. Allt hände när GAIS trots två Varbergs-utvisningar föll med 2-1 på Påskbergsvallen.

Till en början Varberg var det lag som hade det mesta av bollinnehavet men var ofta oförmögna att omvandla det till chanser. När GAIS stack upp i kontringar kändes det ofta giftigt. En av dessa kontringar skulle förändra matchen i grunden. Pllana satte fart med bollen och tog sig långt in på offensiv planhalva, innan han med allt för oschyssta medel stoppades av Joakim Lindner. Tacklingen renderade i ett direkt rött kort.

Som så ofta när ett lag blir en man mer sänktes tempot och grönsvart kunde under den första halvleken inte exploatera det numerära övertaget. Tvärtom var det grönsvarta hemmalaget från Varberg som skapade allt mer. Strax innan paus gjorde man också 1-0 Ett överlångt inlägg hittade tillslut in till en fri Jesper Modig som från nära håll tryckte in ledningsmålet.

Om den första halvleken var dramatisk var den ingenting mot den andra. Efter en något trevande inledning på kom tillslut kvitteringen. Wängberg hade letat sig långt upp i banan och slog ett utmärkt inlägg som Kabashi satte huvudet till och gjorde 1-1.

Kort därefter tog sig Asceric förbi den inbyte målskytten Jesper Modig, som rev ner serben. Efter lång betänketid visade domaren upp matchens andra röda kort och GAIS var plötsligt två man mer. Detta hjälpte dock föga. I matchminut 80 fick Olsson bollen på armen i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Straffen utnyttjade Varbergs Nahom Girmai och 2-1 var ett faktum. Atleterna skapade ett antal målchanser i slutforceringen som borde gett utdelning men målen uteblev. Påskbergsvallen blev som så många gånger förr, en mardrömsarena för GAIS.

Text: Andres Kriisa

Matchen i korthet

Laget
Marko Johansson – Aiden Harvey, (Kim Dickson, 88) ,Calle Nyström, Niclas Olsson, August Wängberg, – Marcus Bergholtz, Predrag Randjelovic, Rasmus Rosenqvist – Leonard Pllana, Nikola Asceric, Arian Kabashi (Adam Wästlund, 88).

Målen
1-0 : Joel Bergström
1-1: Arian Kabashi
2-1: Nahom Girmai

Publik
2414,bara gaisare.

Poängliga
5 poäng: Nikola Asceric (4+1).
2 poäng: Karl Bohm (0+2), Predrag Randjelovic (1+1), Arian Kabashi (1+1), August Wängberg (1+1)
1 poäng: Leonard Pllana (1+0), Calle Nyström (1+0), , Marcus Bergholtz 1+0), Netinho (0+1).

Varningsligan
3 varningar: Leonard Pllana, Marcus Bergholtz, Netinho och Calle Nyström.
2 varningar: Nikola Asceric, Predrag Randjelovic, Netinho och Rasmus Rosenqvist.
1 varning: August Wängberg, Aiden Harvey, Arian Kabashi, Emil Wahlström och Niclas Andersén, Milos Andelkovic och Niklas Olsson.