Gothia-cup-9

GAIS B16 tog sig vidare efter vinst mot Miramar Utd

GAIS skördar framgångar i Gothia Cup och har två lag som är vidare till åttondelsfinal. Det är Atleternas upplagor B16 och B18 som under dagen tagit sig vidare och går i elden igen på fredag morgon.

Claes Hillén från GAIS.se var på plats på Slottsskogsvallen för att rapportera från matchen GAIS B16 – Miramar United Elite som slutade 4-0 till Makrillarna.

Gothia-cup-12

Båda lagen kom till spel i gassande solsken efter vardera tre vinster i gruppspelet. Matchen började lite trevande och en viss nervositet kunde skönjas från båda håll men efter cirka 15 minuters spel kändes det klart att GAIS var laget som höll i taktpinnen. Efter dryga 20 min kom också ledningsmålet efter en snygg lobb som den utrusande målvakten inte hade mycket att göra åt.

Efter detta förlösande mål växte GAIS som lag och fulla av självförtroende satte man nästa mål, en boll rakt upp i krysset, bara några minuter senare. En imponerande aktion som avslutades med hårt långskott helt otagbart för motståndarnas keeper.

Andra halvlek blev en rätt tuff kamp där den stora skillnaden var att GAIS uppträdde som ett lag och där motståndarna körde mer en och en. Båda lagen visade stort tekniskt kunnande och en kvickhet i spelet som man blev imponerad av. Miramars tillkortakommande handlade främst om att de inte passade bollen till varandra utan körde fast i GAIS utmärkta försvarsspel. GAIS däremot gjorde ytterligare två fina mål i andra halvlek och dessa var i mångt och mycket en konsekvens av bra lagspel.

Gothia-cup-13

Jag vill summera matchen som en fartfylld tillställning där GAIS visade upp ett utmärkt lagspel men också med hög individuell kunnighet och bra fart. En riktigt skön attityd från tränaren under hela matchen med goda råd och positiv pepping gillas lite extra. Slutsegern var odiskutabel och GAIS B16 visade att man har kapacitet att gå riktigt långt i årets Gothia Cup.

Nästa match för GAIS B16 är 1/8-finalen mot isländska Fjolnir (1) i morgon, fredag 21/7 kl. 8.00 på plan Kviberg 2. Vi ber dig dubbelkolla plats och tid på Gothia Cups hemsida via denna länk.

För dig som inte kan vara på plats så kan matchen ses via webben, använd länken ovan.

Text och bild: Claes Hillén.

Gothia-cup-15