GAIS-Degen-1

GAIS avslutar vårsäsongen mot Norrby IF

Välkommen till Gamla Ullevi på lördag eftermiddag då GAIS ska avsluta vårsäsongen med att ta tre poäng mot Norrby IF. 

I förra omgången tappade GAIS ledningen två gånger mot Varberg vilket gör att Grönsvart nu har fyra raka kryss i Superettan. Atleterna har ändå chansen att gå till sommarvila med en plats på den övre tabellhalvan men då krävs seger mot Boråsarna. GAIS.se fick som vanligt en pratstund med Bosko Orovic för att stämma av förutsättningarna inför matchen.

Hej Bosko, hur är läget inför avslutningen på vårsäsongen?

– Tack det är bra. Nu är vi helt fokuserade på att krama ur allt som finns kvar i form av krafter och energi för att avsluta vårsäsongen på ett bra sätt.

Ett nytt kryss i förra omgången och fyra oavgjorda matcher på raken. Det är dags för en vinst nu eller?

– Ja, dom där kryssen stör ju enormt. Vad gäller just förra matchen så var vi såklart besvikna på försvarsspelet och vi ska inte behöva släppa till de två målen som vi gör. Vi gav Varberg för stort utrymme på kanterna och blev för passiva i eget straffområde och det måste vi undvika framöver.

– Men generellt sett så är det klart att vi borde ha vunnit fler matcher under våren. I de två senaste matcherna så har vi ju radat upp målchanser utan att kunna få bollen i nät och då är det svårt att ta tre poäng. Men jag tycker att våra offensiva spelare har sett riktigt vassa ut under veckan som gått och det var bra att både Edin och JW fick näta senast.

Nu väntar Norrby IF hemma, dina tankar om motståndet?

Jag har kollat en del på Norrby under våren och jag måste säga att det är ett lag som är väldigt skickliga defensivt. De jobbar för varandra och är duktiga på att stänga ner motståndarens vägar framåt, så det gäller att vi kan hålla farten och tempot upp om vi ska kunna komma igenom. Norrby är också starka på fasta situationer så det är också något som vi måste hålla koll på.

Blir det några ändringar i truppen jämfört med Varbergs-matchen?

– Ja, det blir en ändring i truppen då Calle Wede åkte på ett motlägg på träning i veckan och fick en ordentlig stukning i en fot. Så han får vila och istället kommer Calle Nyström tillbaka efter sin avstängning.

Ytterligare en skada alltså?

– Jo, det har ju varit ett återkommande problem under våren. Jag har aldrig varit med om något som ens är i närheten av det här. Förhoppningsvis har vi fått vår dos av skador nu och att killarna får vara hela under hösten istället. Det som är positivt i sammanhanget är i alla fall att beskedet från läkarna är att alla spelare kommer att kunna vara med när vi startar om efter uppehållet och jag hoppas verkligen att det stämmer.

Det skrivs i lokalpressen idag om spelare som är på väg till GAIS, vad kan du säga om det?

Stefan Ilic har ju lämnat klubben och jag har redan tidigare sagt att vi kommer att försöka att ersätta honom. Men eftersom vi inte gått ut med någon information så finns det heller inget att berätta och jag vill såklart inte kommentera några namn. Vi har en bra trupp redan idag och vi känner inte att vi behöver stressa in några nyförvärv.

Några andra tankar inför matchen?

– Bara att spelare, ledare och supportrar från och med lördag kväll är värda ett uppehåll för att hämta kraft inför höstsäsongen. Men på lördag eftermiddag vi jag gärna se välfyllda läktare och att vi får bra stöd för att lyckas stänga våren med en seger. Det var jäkligt kul att se så många gaisare i Varberg och det kändes extra trist att vi inte kunde betala tillbaka med tre poäng. Men förhoppningsvis går det vägen mot Norrby istället, så kom till Gamla Ullevi så avrundar vi vårsäsongen ihop och förhoppningsvis har vi något att fira när kvällen kommer.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS-Norrby IF.
När: Lördag 30/6 kl. 16.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Adam Ladebäck.
Avstängda: Inga spelare avstängda.

BIljetter
GAIS rekommenderar som vanligt att du köper biljett i förväg för att slippa köer på matchdagen. Du löser enklast förköp genom denna länk.

Matchtruppen
GAIS har tagit ut följande trupp till matchen mot Norrby:

1. Damir Mehic
2. Andreas Östling
4. Marcus Bergholtz
5. Niclas Andersén
6. Calle Nyström
7. Johan Svahn
8. Jesper Westermark
9. Edin Hamidovic
10. Jonas Lindberg
12. Erik Westermark
13. Emin Grozdanic
16. August Wängberg
17. Niklas Olsson
19. Ajdin Zeljkovic
20. Dusan Djuric
22. Aiden Harvey
25. Filip Trajanovski
27. Ferhat Soydan

Poängligan
6 poäng: Jesper Westermark (6+0).
4 poäng: Edin Hamidovic (4+0) och Calle Wede (2+2).
3 poäng: Marcus Bergholtz (1+2), Jonas Lindberg (1+2) och Andreas Östling (1+2).
2 poäng: Ajdin Zeljkovic (2+0) och Aiden Harvey (0+1).
1 poäng: Dusan Djuric (1+0), Niclas Andersén (0+1) och Niklas Olsson (0+1).