GAIS- BP_-2

GAIS avslutar serien mot Varbergs BoIS

På lördag eftermiddag avslutas årets upplaga av Superettan då GAIS tar emot Varbergs BoIS på Gamla Ullevi. Vi hoppas på stor uppslutning på läktarna och vågar om inte annat utlova att seriens upplösning kommer att bjuda på stor dramatik.

Den 1:a april drog Superettan 2017 igång och första paret ut var Skånelagen Helsingborgs IF och Trelleborgs FF som därmed inte bara invigde serien – utan också Nya Olympia. Jesper Lage blev stor hjälte då han gjorde matchens enda mål efter 80 minuter. Dagen efter begav sig drygt 2000 gaisare till Borås i förhoppningen att Grönsvart skulle inleda seriespelet med en trepoängare. Den minnesgode kommer såklart ihåg att premiären slutade mållös och att den största fotbollsfesten inte genomfördes på konstgräset utan på bortaläktaren.

Sedan dess har lagen i Superettan spelat 232 matcher och gjort totalt 739 mål inför 482 764 åskådare och serien har som vanligt bjudit både på dramatik och underhållning. Nu återstår åtta matcher innan vi kan stänga årets upplaga av landets näst högsta serie och den stora frågan som ska besvaras i sista omgången är vem som, ihop med IK Frej, får kvala för att klara kontraktet i serien.

Nu ska det avgöras

Som du säkert redan har koll på så har BP och Dalkurd FF kvalificerat sig för Allsvenskan 2018 medan Trelleborgs FF får kvala mot GIF Sundsvall eller Jönköping Södra för att nå samma status. Vad gäller de två främsta lagen så kommer de i sista omgången att göra upp om vilket av lagen som blir seriesegrare. Bakom topptrion kommer Falkenbergs FF, Östers IF, Helsingborgs IF och IFK Värnamo göra upp om platserna 4-7 medan Degerfors IF redan vet att de slutar på tabellplats åtta.

GAIS är ett av fem lag som riskerar att få kvala för att klara sig kvar i Superettan där de andra inblandade är Varbergs BoIS, Gefle IF, Örgryte IS och Norrby IF. De lag som har de mest utsatta positionerna är otvivelaktigt Grönsvart och vår premiärmotståndare från Borås. Båda dessa lag har samlat ihop 34 poäng och behöver vinna i sista omgången för att rädda skinnet.

GAIS tar i sista omgången emot Varbergs BoIS på Gamla Ullevi. Grönsvart är som bekant hemmastarka och har inte förlorat inom stadsgränsen sedan Bosko Orovic tog över. Totalt har det blivit sju segrar, fem oavgjorda och två förluster under året, medan vi noterar att Varberg ännu inte vunnit på bortaplan under 2017. De grönsvarta från sommarstaden har fått ihop fem poäng genom lika många kryss på bortaplan och dessutom har laget gått på pumpen vid nio tillfällen.

Sett till lagens slagstyrka på hemma- respektive bortaplan framstår Makrillarna som favoriter i matchen. Men då ska man ta med i beräkningen att Varberg på slutet av serien besegrat Dalkurd på Påskbergsvallen och tagit en poäng av TFF på Vångavallen. Så lagets form förefaller vara god och senast övertygade man då man tog en 3-0-viktoria över jumbon Åtvidabergs FF.

Vad gäller övriga lag som är inblandade i kvalstriden så har Gefle en svårt bortamatch mot BP, ÖIS åker till Värnamo som gått som tåget på sistone medan Norrby har på pappret en tacksam lott då man möter avsågade ÅFF.

Har du inte redan planerat för att vara på plats på Gamla Ullevi på lördag för att följa upplösningen av Superettan så är det hög tid att göra det nu. Dra ett streck i kalendern över eftermiddagen – matchen börjar 16.00, men det kommer att vara många gaisare som laddar upp inför matchen på stadens många vattenhål. Vi räknar också med mycket folk på plats på arenan och rekommenderar att du kommer i god tid inför avspark för att vara med och stötta laget redan under uppvärmingen.

Vi ses på Gamla Ullevi – förhoppningsvis för sista gången i år – på lördag kl. 16.00. Räkna med att serieavslutningen kommer att bjuda på hög dramatik!

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS-Varbergs BoIS.
När: Lördag 4/11 kl. 16.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Antti Kanerva.
Avstängda: Thomas Boakye, Varbergs BoIS

Biljetter
Du köper förköp via denna länk – och du kan få biljetten direkt till din telefon. Vi rekommenderar att du löser biljetten på detta sätt för att slippa köer på matchdagen.

Matchtruppen
Publiceras på GAIS.se på fredag.

Poängligan
Inför matchen mot Varbergs BoIS ser GAIS interna poängliga ut som följer:

 • 8 poäng: Luka Mijaljevic (7+1).
 •  poäng: Calle Nyström (3+1) och Dusan Djuric (1+2).
 • 3 poäng: Alibek Aliev (3+0), Simon Silverholt (3+0) och Dardan Rexhepi (2+1).
 • 2 poäng: Andreas Peterson (2+0), Malkolm Moenza (1+1), James Sinclair (0+2), Johan Svahn (0+2) och Anton Wede (0+2).
 • 1 poäng: Alexander Leksell (1+0), Dan Keat (1+0), ), Steven Old (1+0), Sebastian Möller (0+1), Ajdin Zeljkovic (0+1), Daniel Janevski (0+1), Niclas Andersen (0+1), Daniel Bennassar Nilsson (0+1) och Erik Westermark (0+1).

Varningsligan
Inför matchen mot Varbergs BoIS ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

 • 6 varningar: Calle Nyström.
 • 5 varningar: Niclas Andersén.
 • 4 varningar: Johan Svahn, James Sinclair och Erik Jonasson Westermark.
 • 3 varningar: Dan Keat, Alexander Leksell, Alibek Aliev och Dusan Djuric.
 • 2 varningar: Damir Mehic, Calle Wede, Dardan Rexhepi, Luka Mijaljevic, August Wängberg och Daniel Bennassar Nilsson (de två sistnämnda har med sig en varning var från Qviding respektive Ängelholm).
 • 1 varning: Daniel Janevski, Sebastian Möller, Mavroudis Bougaidis, Sebastian Möller och Anton Wede (som har en varning med sig från HIF).