Träning-4

GAIS är redo för seriepremiär

Månader av förberedelser är nu till ända. Det är dags att dra igång allvaret och tränare Benjamin Westman är tydlig med budskapet inför matchen: GAIS är redo!

Under lördagen genomförde GAIS det sista träningspasset inför premiären mot Norrby IF. Det var ett fokuserat och förhoppningsfullt gäng som intog Valhallas plastmatta för att repetera lite detaljer i spelet. Det genomfördes övningar med fokus på bland annat speluppbyggnad respektive positioner och mönster i försvarsspelet. När träningen blåstes av var det tydligt att spelarna redan gått in i matchbubblan och man klappade om och peppade varandra inför det som komma skall.

Träning-5

Söndagen den 2 april kl. 17.00 blåser domare Granit Maqedonci igång Norrby IF-GAIS på Borås Arena och därmed startar säsongen på allvar för Makrillarna. Vi räknar med att få se ett stort bortafölje och hoppas att du är en av upp emot 1000 Gaisare på plats. Om du inte har bestämt dig ännu för om du ska åka på matchen så citerar vi gärna Malkolm Moenza från en intervju tidigare i veckan: ”Det är fan bara att ta sig dit så ska vi ta en härlig premiärvinst!”.

GAIS.se fick ett snack med tränare Benjamin Westman efter dagens träning och ville såklart fråga om läget inför matchen och vilka av spelarna som åker med till premiären.

I morgon eftermiddag smäller det i Borås. Vad säger du Benjamin, är GAIS redo att dra igång serien 2017?

– Vi är redo! Det har varit tydligt under hela veckan att det är dags att dra igång allvaret och var och en av killarna har visat att de vill ha en starttröja. Vi har längtat efter det här i ett par månader och nu är det äntligen dags. Så ingen tvekan, vi är redo.

Blir det några förändringar i truppen jämfört med genrepet mot Varberg?

– Ja, det gör det. Men innan vi går in på spelare så kan jag berätta att vi har valt att kalla en lite större trupp än brukligt till matchen och vi åker till Borås med 21 spelare. Under söndagen kommer vi sedan att minska ner antalet spelare till 18 innan vi spikar matchtruppen.

– Till viss del handlar detta om att vi ju haft några spelare som varit skadade eller sjuka under de senaste 2-3 veckorna och vi vill gardera oss ifall någon skulle få en sen reaktion och inte känna sig 100% inför matchen. Men det handlar också om att vi vill ge så många spelare som möjligt chans att vara delaktiga i en premiär där vi vet att det kommer att bli ett stort bortafölje.

– Ska man kunna prestera i GAIS så gäller det att kunna hantera och dra nytta av supportrarnas engagemang och förväntningar och då är det bra att vara med i uppbyggnaden kring en premiär. Så de spelare som till sist inte kommer med i matchtruppen får ändå vara en del av upplevelsen och det tror vi är bra i förlängningen.

Ok, men vilka spelare är det som kommer in i truppen sedan sist?

– Det ser bättre och bättre ut på skadefronten. Idag körde James Sinclair, Johan Svahn, Felix Kasper-Eliasson, Arvin Shojaee och Niclas Andersén för fullt med gruppen och de såg bra ut allihop. De tre förstnämnda är också helt klara för spel medan vi vill ge Arvin och Niclas ytterligare en vecka för att bli redo för match.

– Sedan har vi ju fått in offensiv förstärkning i form av Alibek Aliev och Rickson Mansiamina och de är båda klara för spel och är med i truppen. De provspelare som vi hade med mot Varberg är såklart inte med i bruttotruppen och även Mattias Kano står över denna vecka.

Har du planen och startelvan klar för dig eller blir det en sömnlös natt med funderingar på matchen?

– Vi har satt en tydlig matchplan och i den finns en tänkt startelva, en huvudsaklig taktik och även ett antal möjliga byten som kan vara aktuella baserat på hur matchen utvecklas. Men jag behåller gärna våra idéer och tankar inom de egna väggarna ett tag till och dessutom vill jag höra hur alla mår i morgon innan jag sätter de sista besluten.

Lycka till i morgon!

– Tack för det. Vi ska göra allt som står i vår makt för att det ska bli en fin premiär och förutsättningarna är helt klart på plats. GAIS är redo!

Träning-2

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Norrby IF-GAIS.
När: Söndag 2/4 kl. 17.00.
Var: Borås Arena.
Domare: Granit Maqedonci, Helsingborg.

Publikinformation
GAIS rekommenderar alla supportrar att antingen köpa ett Bortakort eller lösa en matchbiljett via förköp. Räkna med att det kommer vara långa köer vid biljettkassorna vid arenan.

Det finns i dagsläget åtta Bortakort kvar och dessa finns att köpa på plats i Borås av GAIS SLO Jonas Nordström. Du når Jonas via mail på SLO@GAIS.se eller på Twitter där han heter @GAIS_SLO.

GAIS rekommenderar alla som inte köpt Bortakortet att förköpa biljett för att slippa köer. Du köper biljett till seriepremiären på Borås Arena här. Priserna är som följer:

  • Bortasektion, sittplats – Vuxen: 150 kr.
  • Bortasektion, sittplats – Barn/ungdom under 16 år och pensionär: 100 kr.
  • Bortasektion, ståplats – Vuxen: 100 kr.
  • Bortasektion, ståplats – Barn/ungdom under 16 år: Gratis.
  • Bortasektion, med Bortakortet: Gratis.

Observera att om du tänker gå in på en biljett för barn/ungdom under 16 så måste du vid uppmaning kunna styrka din ålder med ID-kort eller pass (eller motsvarande).

Matchtruppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, Alexander Leksell, Calle Nyström, Steven Old, Sebastian Möller, James Sinclair, Daniel Janevski, Erik Westermark, Dan Keat, Pascal Olsson, Andreas Peterson, Dusan Djuric, Felix Kasper-Eliasson, Johan Svahn, Luka Mijaljevic, Ajdin Zeljkovic, Malkolm Moenza, Dardan Rexhepi, Rickson Mansiamina och Alibek Aliev. GAIS tar ut en matchtrupp om 18 personer under söndagen.