GAIS åker hem tomhänta från Strandvallen

2019-05-26 2:00

Anders Fagerlund

Mjällby blev för starka för Atleterna på Strandvallen. Ett skadeskjutet GAIS förlorade rättvist med 2-0 borta mot tabelltvåan.

GAIS inledde piggt och vann ofta bollen högt upp på offensiv planhalva. Till en början skapades det inte några större målchanser, Asceric var närmast när han fick ett bra läge i boxen men fick inte fart på bollen.

Mjällby åt sig in i matchen och var det laget som hade kommandot under den andra delen av första halvleken. Gänget från Sölvesborg trillade boll småtrevligt utan att egentligen hota det grönsvarta försvaret nämnvärt. Därför kändes det olustigt när hemmalagets mål kom. I anfallet innan hade Randjelovic kommit fri men MAIFs målman parerade. På den efterföljande kontringen rann Joel Bergström igenom, aningen för enkelt och kunde behärskat hitta maskorna i Marko Johanssons vänstra hörn. Den första halvleken blev inte bättre av att försvarskuggarna Wahlström och Andersén utgick på grund av skador. 1-0 i paus, och en smärre mardrömshalvlek var ett faktum.

I den andra halvleken gick atleterna upp på något som liknade ett 3-4-3 system, för att ta sig tillbaka in i tillställningen. Den önskade effekten uteblev dock och istället kunde Mjällby trycka på ännu mer. Grönsvart stack upp med några anfallsförsök ibland men de tekniska misstagen var för många.

Efter 78 minuter blev MAIF tilldömda en straff sedan Kabashi dragit ner en motståndare något för uppenbart i straffområdet. På straffen var Johansson chanslös och 2-0 tog musten ur makrillarna. Slutskedet av matchen handlade för GAIS del om att slå längre bollar på Asceric, något som sällan bar frukt. Man fick för första gången den här säsongen gå av planen med noll inkasserade poäng på bortaplan.

Nästa söndag den 2 juni åker vi till Påskbergsvallen och Varberg BoIS.

Text: Andres Kriisa