cb_lounge

Från Jan Eliasson till Norrby

I vintras engagerade GAIS många externa aktörer till inspirationslunchen med Jan Eliasson på Hotel Post. Claes Berglund och hans bolag Projektcompaniet var en av dessa där Claes även agerade moderator på inspirationslunchen. Därefter har Claes engagerats som intervjuare i matchloungen på Gamla Ullevi under hösten.

Vem är Claes Berglund, berätta!
– Ja du, en förenings- och projektmänniska skulle jag säga. Älskar att bli engagerad, starta upp projekt, utveckla dessa, genomföra och sedan gå vidare till nästa utmaning. Sedan vurmar jag och tror stenhårt på föreningslivet som positiv kraft i samhället, speciellt när breddidrotten går hand i hand med eliten och blir varandras förutsättningar.

Sedan jobbar jag mycket med att inte fastna i ”vardagskorridoren”, där allt ser likadant ut oavsett om det är tisdag, lördag, midsommar eller julafton. Förändring utvecklar. Man undviker stagnation.

Vad jobbar du med?
– Jag har mitt egna bolag som jag fyller med projekt- och konsultuppdrag. Mycket inom sponsrings- och evenemangsutveckling. Det börjar också bli mer och mer moderatorsuppdrag vilket både är kul och väldigt lärorikt. Sedan har jag också blivit engagerad i skapandet av en innovationsarena och mötesplats i Göteborg, fantastiskt spännande!

Sponsring ja, ett stort område – vad gäller 2017?
– Tre saker skulle jag säga – kommunikation, affärer och hållbarhet.
Dessa tre parametrar måste man ta hänsyn till när man går in i ett samarbete. Eller när man skall erbjuda ett partnerskap. Alltfler företag involverar sitt sponsorskap i företagets strategiplaner och blir därmed en viktig del av helheten.

Är GAIS ett attraktivt sponsringsalternativ tycker du?
– Absolut! Det finns många fina värden inom GAIS som kan vara guld värda om de paketeras rätt. När jag tänker på GAIS tänker jag framförallt på gemenskap och en fantastisk historik. Här finns mängder att bygga på för framtiden. Tänk att lyfta ut detta ännu mer i staden och till dess invånare – det skapar fantastiska värden!

Förutom att snacka med GAIS:are, vad är ditt önskemoderatorsuppdrag?
– Oj, svårt att svara på. Men jag gillar när folk blir engagerade och har ett budskap som de brinner för att förmedla. Att få moderera ett samtal med människor som är öppna, ärliga och orädda är också läckert.
Men drömuppdraget tror jag skulle innehålla Sveriges förbundskapten i fotboll samt någon klok representant för alla ungdomar i landet. Temat skulle vara:
– Så här byggde vi gemensamt laget Sverige och vann VM-guld i fotboll!

Det är väl ett mål och lagbygge att sträva efter? Med allt från bredden till toppen inklusive supportrar och alla landets ungdomar. Det hade varit en cool resa att få vara med att berätta och sprida!
Men låt oss börja med GAIS-Norrby på Gamla Ullevi och ta det därifrån

Haha, bra idé. Tack för samtalet Claes och lycka till med allt!

– Tack själv och lycka till med GAIS. På alla plan. Ni gör många bra saker!