Skadedrabbat GAIS ser möjligheterna


Skadedrabbat GAIS ser möjligheterna
Alexander Axén Foto: Lars Ekström

 

Skador och avstängningar tillhör fotbollen.

Så bättre att se möjligheterna än att förbanna sitt öde.

– Absolut, vi går för tre poäng, säger GAIS tränare Alexander Axén inför fredagens bortamatch mot Syrianska.

 

Axén har just genomfört lagets sista träning på ett regnigt Gaisgården före tågresan till Södertälje och funderar över hur han ska formera sin startelva.

Givet är att Erik Johansson och Richard Ekunde är avstängda, tänkbara ersättare defensivt Jesper Florén och Jeffery Aubynn finns på skadelistan plus långtidsskadade Jimmy Tamandi och Rickard Spong.

Dessutom har Fredrik Lundgren haft en del sviter efter återkomsten.

– Men som det ser ut nu spelar Fredrik, hur vi löser de andra vakanserna bestämmer vi på matchdagen, säger Axén.

Gaistränaren kan se tillbaka på en säsongsinledning där hans lag haft svårt att plocka hem trepoängarna, men där sett till faktiska förhållanden GAIS faktiskt är  bättre än motståndaren när det gäller avslut och bollinnehav.

– Vi får inte gå ner oss mentalt för att omgivningen har högre förväntningar på GAIS i år. Vi vill självklart ta tre poäng i varje match. Men vi möts med större respekt och vaksamhet av motståndarna. Och trots det skapar vi lägen och kommer ofta till avslut. Då måste vi jobba mer med att sätta lägena, inte sitta och grina över att vi inte vinner, säger Axén.

– Dessutom, vi har avverkat tre av säsongens absolut svåraste bortamatcher redan. Helsingborg, Kalmar och Elfborg borta. Vi har bara förlorat en av dem (Elfsborg). Det kan vi egentligen inte vara missnöjda med, tillägger han.

Inför mötet med Syrianska vill Axén se ett hårt och tajt försvarsarbete med sin nykomponerade backlinje. Ett slags ”back to basic”. Offensivt har GAIS sådan kvalitéer att det utdelningen kommer ändå.

Samtidigt är Syrianska ett starkt hemmalag som dessutom kommer med en rejäl självförtroende-boost efter 4-1 mot Norrköping på Parken.

– Och det är svårscoutat lag. Senast hade de sex nya namn i startelvan jämfört med matchen innan, konstaterar Axén.

Av: Thomas Clausson
Skapad: 10 maj - 2012

Relaterade dokument

2012-05-11Förlust borta mot Syrianska
Alexander Axén

Kommentera