722

Förlust mot Varberg

En stor tillrest grönsvart GAIS-klack hade tagit sig söderut för match mot Varbergs BoIS. Bussar från såväl Gårdakvarnen, Grönsvart Göteborg och Makrillarna rullade in på blåsiga Påskbergsvallen och fyllde bortasektionen. Men tyvärr fick bortapubliken inte uppleva en nionde match utan förlust.

GAIS ställde upp ett lag på banan som hade stora förändringar från vad som kommit att bli en ordinarie startuppställning. Malkolm Moenza var avstängd vilket gjorde att Liam Davis tog vänsterbacksplatsen. In på mittfältets ytterkanter kom Bragi Bergsson och Renny Smith och i anfallet fick David Johannesson förtroendet från start.

Hemmalaget Varberg styrde matchbilden

Matchbilden präglas av två lag som har en bra defensiv och med ett upparbetat självförtroende i bagaget från två fina förlustfria sviter. Varbergs fördel av hemmaplan och mer frekventa vinnande satte dock tonen för vilket lag som skulle ta tag i matchen.

GAIS kom upp i banan ett flertal gånger men lyckades tyvärr inte skapa speciellt många målchanser. Varberg försökte ta sig framåt i banan men GAIS tog det defensiva jobbet och stod emot som så många gånger förr. Tyvärr hade grönsvart svårt att etablera ett spel och många bollar saknade adress.

Högt tryck mot GAIS i andra

Andra halvlek startade som den första, utan byten men med samma fördelning av bollinnehav. Det riktigt farliga trycket är ändå inte där men chanserna skapas av Varberg som under matchen noteras för 11 avslut. GAIS smyger upp med några få hyfsade chanser emellanåt men där den sista skärpan i sista tredjedelen saknas.

Matchen i andra halvlek präglas av hörnor mot det grönsvarta målet. Många tas om hand om på ett föredömligt sätt av vår försvarslinje. Men det är också i den 64:e minuten som Varberg tar ledningen, just på en hörna.

Steven Old når högst på en av dessa och nickar bort bollen i vad som ser ut som en bra riktning. Men GAIS blir för passiva i försvaret och trycket mot boll vilken når Hosam Aiesh utanför straffområdet. Hosam drar till direkt och trycker in vinnarmålet bakom Vaiho, mycket snyggt.

GAIS har lite med av bollen under halvleken men är bara uppe och hotar rejält vid något enstaka tillfälle. Byten av Johannesson mot Pule, Renny mot Björn samt Bragi mot Shkelqim får tyvärr väldigt lite effekt.

I slutet lyfter GAIS upp våra tunga spelare mot Varbergs mål för att försöka få till en kvittering men även där saknar vi kvalitet i bollarna som lyfts fram mot anfallslinjen.
Matchen slutar med förlust 1-0.

Laguppställning:

Tommi Vaiho – Johan Ramhorn, Calle Nyström, Steven Old, Liam Davis – Renny Smith (Björn Andersson 76), Johan Lundgren, Kieron Cadogan, Bragi Bergsson (Shkelqim Krasiniqi 81) – David Johannesson (Pule Maraisane 59), Luther Singh.