GAIS04-Foto-Lars-Ekström-small

Förlust mot BK Forward

Sista omgången i cupspelet blev till en nattsvart historia för GAIS.
Förlust 1-5 (0-2) mot division 1-laget Forward. På hemmaplan.

Hemsk match, hemska siffor, hemskt väder. Det var en eländig eftermiddag för alla grönsvarta. Låt vara att det lag som tränare Benjamin Westman ställde på benen var mer reservbetonat än något annat som GAIS ställt upp med i en tävlingsmatch på den här sidan andra världskriget, men 1-5 mot ett lag från landets tredjedivision var inget annat än ett präktigt magplask.

Ändå var det GAIS som skapade matchens första målchans när Luka Mijaljevic kom ensam mot motståndarmålet. Avslutet var dock illa riktat, liksom många andra Gaisavslut den här dagen. Anfallsspelet från hemmalaget såg inledningsvis rätt okej ut, David Johannesson sprang förtjänstfullt och försökte, Mijaljevic likaså men det blev sällan direkt farligt framför motståndarnas mål, ett förhållande som var det direkt motsatta åt andra hållet.

GAIS backlinje, bestående av endast en tilltänkt startspelare (Carl Nyström) lämnade breda avenyer för gästande anfallare att leka på och det var långt ifrån oväntat när Forward gjorde 1-0 efter knappa halvtimmen. Det blev 0-2 en stund senare och det var inte långt borta till 0-3.

Andra halvlek blev inte mycket bättre, gäster fick det där 3-0-målet innan Luka gjorde en strong individuell insats och drog in 1-3. Men när GAIS jagade ännu en reducering kunde Forward enkelt göra både 4-1 och 5-1. Ridå.

/Matchrapportör