IMG_0118

Förändringar i GAIS spelartrupp

Transferfönstret är som alla vet öppet och det innebär alltid en tid med förändringar, så även i GAIS.

På pluskontot räknas som bekant Robin Book, Alibek Aliev samt succédebutanten från helgens match Dardan Rexhepi in. I annan riktning har ett antal spelare lämnat och nu står det även klart att publikfavoriten Pule Maraisane lämnar GAIS. Pule kom till GAIS inför säsongen 2015 och har nu åter rest hem till Sydafrika. Pule deltog i elva matcher för GAIS och noterades för två varningar och en målgivande passning.

Även Bragi Bergsson lämnar GAIS. Detta för spel på Island med Fylkir från Reykjavik. Bragi spelade 24 matcher för GAIS med start under förra årets säsong. Säsongen 2015 kom att bli hans poängmässigt bästa med tre mål och tre assist för den centrale mittfältaren. Bragi kommer under hösten att vara utlånad från GAIS och spela sina hemmamatcher på Fylkisvöllur.

Nytt tillskott i truppen blir Ziyaad Basson som, likt Pule och Luther Singh, inhämtas från Sydafrika.

– Ziyaad kommer under en tid träna med GAIS så att spelaren och klubben kan bekanta sig med varandra så får vi se vad framtiden ger, berättar GAIS Sport- och Försäljningschef Fredrik Mohlin och påpekar att det är viktigt att parterna trivs med varandra.

GAIS önskar Pule och Bragi lycka till och hälsar Ziyaad Basson välkommen!

Text: Daniel Björnalm