bosko_offs

Följ GAIS i Offside

Fotbollsmagasinet Offside, Sveriges största fotbollstidning, kommer att följa GAIS under hela säsongen 2018. I tidningen, på podden och på webben så följer vi GAIS i med- och motgång.

Vad händer bakom kulisserna, vad tänker fansen och spelarna? Häng med på hela resan som startar nu! Prenumerrerar du innan den 26 mars så får du 2 månader kostnadsfritt och sedan kostar det 35 kronor i månaden. Gå in på länken och teckna din prenumeration, COYG! https://pluspren.se/offside

GAIS kommer också lotta ut fem prenumerationer bland våra årskortsinnehavare.
Köp ditt årskort här.

Smakprov från offside.org nedan:

Ett år med Gais: Bosko kräver mer

När Gais i somras kontrakterade Bosko ­Orovic som ny huvudtränare hoppades många supportrar att han var personen som äntligen skulle få klubben att lyfta. Två dagar senare var han nära att dö, och hela hösten blev en smärtsam historia med ett ständigt hot om nedflyttning. Inför säsongen 2018 vet både Bosko och Gais att det inte finns några ursäkter. Alla måste prestera. I en unik satsning från Offside ­följer vi Gais under hela säsongen. Det här är första delen.

Bosko Orovic slänger upp vänsterbenet på bordet framför sig och kavlar upp de blå jeansen någon decimeter. Han stryker med handen över fotleden. Den är blålila och stor som en handboll. Han grimaserar. Somliga dagar är smärtan lindrigare, andra dagar är den som i dag: för jävlig. Så hostar han. Han tar sig över revbenen. Lunginflammation. Föregående natt blev det inte många timmars sömn.

– Nu är det ändå okej, men förra veckan fick jag nästan panik, säger han och puttar upp en snusprilla under läppen. Jag var så kass att jag inte kunde åka hit och vara med killarna. Man vill så gärna, men efter i somras lärde jag mig att det inte är lönt att skynda tillbaka. Det är fan så stressigt för det! Dagarna bara försvann och det är så mycket som måste ordnas med den här perioden. Det är nu vi lägger grunden för hela året.

Utanför fönstret faller snöblandat regn i den hårda januarivinden. Bosko tittar ut från den barack på Gaisgården som fungerar som hans kontor. Gais är tre veckor in i försäsongen och hans mest akuta uppgift är att hitta de där två spelarna som han behöver för att känna att han har en komplett trupp när tävlingssäsongen startar. En ny målvakt bakom Damir Mehic är ett måste.

Han vänder upp sin mobilskärm.

– Då ska vi se …

Han ler lurigt.

– Jaha … Fem missade samtal. Fyra meddelanden. Agenter ringer från hela Sverige. De ser ju sin chans nu.

FÖLJ LÄNKEN OVAN FÖR ATT PRENUMERERA OCH KUNNA LÄSA HELA ARTIKELN OCH EFTERFÖLJANDE.