Norrby-GAIS-3

Flera spelare tillbaka i GAIS matchtrupp

GAIS får tillbaka flera av de spelare som stod över förra helgen när det nu är dags för match mot nyblivna division 1-laget Lindome GIF. Vi får också stifta bekantskap med flera av klubbens lovande U-spelare.

Under de senaste veckorna har det varit lite sjukstuga i det grönsvarta lägret och i förra matchen mot Norrby fick sju spelare stanna hemma. Men inför mötet med Lindome GIF är glädjande nog flera av dessa tillbaka i matchtruppen. August Wängberg, AIden Harvey, Niklas Olsson och Andreas Östling är alla fit for fight igen efter sina respektive åkommor och nyförvärvet Netinho gör också entré i matchtruppen.

Calle Nyström har tränat i veckan men fick en svullnad i foten så sent som igår och kommer att behöva ytterligare en tid innan han är tillbaka. Det går dock åt rätt håll för Niclas Andersén som trappar upp belastningen i sin rehab och bör kunna vara tillbaka inom en. två veckor. Milos Andelkovic fick gå av matchen mot Norrby efter en stukning och han behöver ytterligare tid innan han är klar för match igen. Även Marcus Bergholtz står över matchen även en lättare känning, men han kommer att vara redo för spel till nästa helg.

I truppen finns också Kim Dickson och Julius Johansson, två av klubbens U-spelare som debuterat i tidigare träningsmatcher i år. I mötet med Lindome får de sällskap av två talanger som har chans att göra A-lagsdebut på Lindevi, nämligen Jonas Persson Abidi och Emil Krenauer.

Inför matchen på Lindevi har ledarteamet förvarnat om att man tänker ta det lite extra lugnt med några av spelarna för att inte riskera något. Som brukligt vid den här tiden på säsongen planerar man också att göra flera byten under matchen för att inte riskera belastningsskador.

Bosko Orovic ger följande kommentar inför matchen:

– Senast mot Norrby spelade vi bra i 20-25 minuter men sedan tappar vi lite linjer i spelet och dessutom ger vi bort bollen för enkelt och på fel ställen. Det gjorde att vi fick mycket omställningar emot oss och bjöd på stora ytor som ställde backlinjen i svåra situationer. Kanske var vi lite otåliga, men det måste vi kunna undvika framöver.

– Mot Lindome vill jag se att vi agerar mycket bättre när vi tappar boll. Att vi kan få till bättre mönster när vi går för direkt återerövring och sätter pressen som ett lag, inte en och en. Så jag vill se klart färre omställningar mot oss denna helgen. Sedan är det ju fortsatt viktigt att vi inte åker på några skador.

Truppen ser i sin helhet ut som följer:

1. Damir Mehic
2. Andreas Östling
3. August Wängberg
4. Alexander Angelin
5. Kim Dickson
6. Emil Krenauer
7. Julius Johansson
8. Rasmus Rosenqvist
9. Edin Hamidovic
10. Leonard Pllana
11. Karl Bohm
12. Netinho
13. Arian Kabashi
14. Nikola Asceric
17. Niklas Olsson
20. Predrag Randelovic
22. Aiden Conor Harvey
25. Jonas Persson Abidi
26. Adam Wästlund
30. Marko Johansson

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Lindome GIF – GAIS.
När: Lördag 9/2 kl. 12.00.
Var: Lindevi, Lindome.