tifo-4

Fina förutsättningar inför derbyt

Mycket pekar på att det kommer att bli fullsatt på flera av Grönsvarts sektioner redan under dagen. Så om du inte redan säkrat din biljett till derbyt så är det hög tid att göra det nu. 

Dessutom tar du såklart med dig en granne, en kollega eller någon annan som du tycker är värd en riktigt fin fotbollsupplevelse. Och om dina argument om varför man ska följa med tryter så ger vi nedan några tips på vad du kan säga.

Derbyhistoriken

GAIS har ett handfast övertag på ÖIS och det är mer än 10 år sedan som de rödblå hade något att säga till om. 2000 och 2006 lyckades vår lokalkonkurrent vinna en av derbymatcherna, men sedan dess har lagen mötts sex gånger, 2009, 2013 och 2016, utan att de rödblå avgått med segern. Nu ska vi se till att 2017 blir ett år som förlänger Makrillarnas fina derbysvit.

Hård konkurrens om platserna i skadefri trupp

Benjamin Westman rapporterar att läget i truppen är utmärkt och att alla är disponibla inför derbyt mot ÖIS FF. Det ger GAIS-tränaren ett angenämt problem vad gäller att ta ut såväl matchtruppen som startelvan, konkurrensen om platserna är högre än vad den varit någon gång tidigare under säsongen. Under onsdagen tränar laget som vanligt på Gaisgården och därefter tar Westman ut truppen som sedan publiceras på GAIS.se under kvällen.

Formen pekar uppåt

Efter två raka förluster mot Dalkurd i hemmapremiären och mot Syrianska i omgången efter har GAIS formkurva vänt uppåt. Inför matchen mot HIF hade man ett snack inom truppen där man rensade luften och det verkar ha gett önskad effekt. Mot Helsingborg var det ett mycket hungrigare Grönsvart som ställde upp för match och i många avseenden käkade man upp skåningarna, även om det bara räckte till en poäng i den mållösa matchen.

Därefter har det blivit två raka 2-1-segrar där laget visat fin förmåga att stänga matcherna mot slutet. Utmärkta förutsättningar inför ett derby med andra ord.

Upplevelsen på läktaren

GAIS har redan sålt slut biljetterna på ett antal av de tilldelade sektionerna, så det kommer garanterat att bli hög stämning på arenan. Dessutom har GAIS Tifo kört en speciell insamling inför derbyt för att kunna hålla sin sedvanligt höga nivå. Allt pekar alltså på att det kommer att bli rejält tryck på läktaren även denna match.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: ÖIS FF-GAIS.
När: Torsdag 11/5 kl. 19.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Robert Daradic, Helsingborg.

Biljetter
Köp biljett till derbyt här och missa inte att boka plats på GAIS sektioner. Det är följande som gäller:

  • Sittplats på sektion C och D.
  • Ståplats klack på sektion B och P.
  • Ståplats nedre sektion A och O.

Bortakorten gäller som biljett på klacksektionerna B & P på kortsidans övre etage samt på sektion A & O kortsida nedre etage. Kortet scannas i spärren och ni använder entré 1.

Stötta GAIS Tifo inför derbyt
Du har väl inte missat att GAIS Tifo kör en kampanj för att samla in pengar öronmärkta för derbytifot den 11/5. Läs mer om insamlingen här.