Erik-Westermark-1

Välkommen till GAIS Erik Westermark

GAIS truppbygge inför 2017 fortsätter och idag föll ytterligare en pusselbit på plats. Vi hälsar Erik Westermark välkommen till Grönsvart.

Erik började spela fotboll i Sävedalen som liten och spelade där upp till juniorålder, men slutade sedan då han jobbade mycket kvällar på sitt jobb på Scandic. När han tog upp sin fotbollskarriär så var det i först division 7 för att sedan röra sig uppåt i divisionerna via Öjersjö och Olskroken. Så sent som 2015 spelade han i Sävedalens IF och var som lagkapten en viktig kugge när laget gick upp i division 2. Väl där fick de dock klara sig utan Erik då han flyttade vidare till Utsiktens BK i Söderettan.

Efter ett riktigt bra år i ”Kiken” flyttar Erik nu vidare igen och har skrivit på ett avtal över 1+1 år med Makrillarna. GAIS.se ringde upp Erik strax efter bläcket hade torkat på hans avtal med Atleterna.

Hej Erik, välkommen till GAIS! Du låter väldigt glad…

– Ja, tack så mycket. Det är jag verkligen. Jag skrev ju på för bara en liten stund sedan och det känns fantastiskt roligt.

Du har gjort en spännande resa från division 6 till Superettan på bara fyra år, vad är det som har tagit dig hela den vägen?

– Jag har ju spelat fotboll i princip varje dag i hela mitt liv och jag älskar ju sporten. Men det som gjort att jag kommit vidare är nog framför allt att jag har en bra inställning. Jag ger alltid 100%, springer mycket och är stark i det defensiva. Men jag har ju också fått höra att jag är bra med boll och hittar de rätta passningarna. Jag vill gärna ha mycket boll men det handlar mer om att sätta andra i bra lägen än att göra överstegsfinter.

– Sedan gör väl min inställning att jag är en bra närkampsspelare. Jag är stark och går alltid in i kamperna trots att jag inte direkt är störst på planen.

Du har tidigare i karriären spelat på centralt mittfält men värvades till Utsikten som back. Vad är din bästa position?

– Jag har ju spelat både back och mittfältare tidigare och var ofta mittback i de lägre divisionerna. Så när jag gick till Utsikten var det som back men jag fick flytta fram ett steg efter ett tag och det gick bra så jag blev kvar där. Men nu har jag ju snackat en del med Benjamin om hur GAIS ska spela och då fick jag frågan om var jag trivs bäst och det är som innermittfältare.

Du var ju uppvaktad av fler klubbar inför 2017, vad fick dig att välja GAIS.

– Ja, dels är det ju fantastiskt roligt att få komma till en så stor klubb och det var såklart ett viktigt skäl. Men sedan har mina samtal med Benjamin varit viktiga också och det betydde mycket att höra att han hade koll på mig och att han ville ha mig till klubben. Han har varit tydlig med att jag har hans förtroende och att det är upp till mig att visa på träning att jag vill ha en starttröja.

Du har ju tidigare jobbat på Scandic och Burger King, men nu blir det väl fotboll på heltid?

– Ja, jag var restaurangchef på Burger King i två år men bytte sedan och har jobbat som vaktmästare i Bergsjön för att få tider som passade bättre med fotbollen. Men från 1:a januari blir det fotboll på heltid för jag kommer att vara tjänstledig från jobbet och göra en ännu mer fokuserad satsning.

Vill du läsa mer om Erik Westermark så kan du ta del av denna text om klubbarna som slogs om hans signatur eller kanske denna intervju som Utsikten Play (jo, faktiskt) gjorde tidigare i år.

Fotocred till Utsikten Play.