Lag_ostra

Energi, glädje och allvar när GAIS besökte barnsjukhuset

GAIS spelare och ledare fick under torsdagen möjlighet att ladda inför lördagens viktiga match på ett annorlunda men mycket givande sätt i samband med att man besökte Drottning Silvias Barnsjukhus.

Du kommer säkert ihåg att GAIS sedan tidigare har haft en typ av samarbete med Drottning Silvias Barnsjukhus. Inför matchen mot Brage i augusti kunde du till exempel läsa om hur gaisaren Johan Forslund, som arbetar med syskonstöd på sjukhuset, ordnat så att barn från sjukhuset och deras syskon fick möjlighet att vara matchknattar och sedan hälsa på spelarna i omklädningsrummet. Efter denna aktivitet efterfrågades det från båda sidor ett sätt att gå vidare i samarbetet – och i torsdags tog vi ett nästa steg.

skrivaDå besökte nämligen spelare och ledare från A-laget sjukhuset för att försöka underlätta i tillvaron för barn och familjer som är i en svår situation. Det blev en, från båda sidor, mycket uppskattad visit där klubbens representanter delade ut bollar och souvenirer, lekte, busade, spelade boll, skrev autografer och mycket mer.

Barnen var verkligen på hugget under besöket och ville både prata och spela fotboll med killarna i laget. De tyckte också att det var roligt att få nya kompisar att göra eller leka helt andra saker med och för en stund var det många som befann sig i en grönsvart bubbla där man bara kunde ha roligt.

Vi skänkte också en signerad matchtröja som man på sjukhuset skulle hänga upp i sin ”Hall of Fame” – där det för övrigt fanns massor av information om Gratismatchen på lördag. På hela taget var detta en aktivitet som gjorde barn, anhöriga, personal, spelare och ledare väldigt glada.

EW

GAIS tränare Bosko Orovic var en av ledarna som var med på plats berättar så här om besöket:

– Det var en väldigt speciell och fin stund där man får ett nyttigt perspektiv på livet. Vi fick uppleva mycket glädje genom barnen, men vi blev allihop också väldigt tagna av det allvar som finns hos barnen och deras familjer.

– Att träffa små barn och deras familjer som för en tuff kamp mot svåra sjukdomar är något som går rätt in i hjärtat, det går inte att värja sig emot. Jag såg på killarna att de var berörda i stunden men också glada att få vara med och bidra till något som känns verkligt meningsfullt.

Johan Erlandsson, som ingår i GAIS grupp kring matcharrangemang – och som du säkert känner igen som han som brukar stå vid spelartunneln och hålla koll på att allt funkar under matchen, var också med vid besöket och han berättar:

– Det var fantastiskt lyckat och det var kul att se reaktionerna både hos barnen och spelarna. Inte minst var det kul att se när Jesper Westermark och Niclas Andersén körde Bobbie Car med barnen och nästan hade svårt att släppa ifrån sig bilarna. Man blir berörd av att komma till ett barnsjukhus, men det känns också väldigt bra när man i efterhand känner att vi kan göra insatser för familjer som är i svåra situationer.

Från klubbens håll tror vi dessutom att besöket kom väldigt lägligt – ett par dagar före säsongens viktigaste match. I ett läge då det är lätt att deppa över den svåra situation som vi befinner oss i fotbollsmässigt, så tror vi att det är bra att få ett annat perspektiv på tillvaron och inte gräva ner sig över tidigare misstag. Vår viktigaste slutsats efter besöket är att barnen och spelarna gav varandra energi och glädjen över att träffas gick inte att ta miste på.

Vi vet att du är van vid att GAIS, inte minst nu när det är dags för Gratismatchen, ber dig att ge ekonomiska bidrag till vår verksamhet. Men det finns också fall då vi ställer den frågan till förmån för någon av våra partners. Ett exempel är när Faktum var matchsponsor för ett tag sedan och ett annat gäller såklart i detta fall. Om du vill stödja verksamheten på barnsjukhuset så finns det möjlighet att bidra på webbplatsen för insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barnsjukhus som du hittar via denna länk.

GAIS säger tack för att vi fick besöka barn, anhöriga och personal och för att vi fick en så fin stund ihop – tack till alla på Drottning Silvias Barnsjukhus. Vi hoppas få ser flera av er på Gamla Ullevi när det är dags för Gratismatchen.