Linus avlossar stora kanonen

En efterlängtad seger

Spelarna kom ut till vackert väder, bra stämning och ett vackert tifo! Sektion 23 visade verkligen spelarna vad det innebär med den tolfte spelaren denna match!när matchen kom igång visade det sig att GAIS hade en kamplust och spelidé som blev för svår för Syrianska att stoppa  

Första halvlek

Båda lagen inleder försiktigt och spelar säkert de första minuterna i matchen. Atleterna visar sig mer bolltrygga redan i inledningen än vad de varit de senaste matcherna. Det är fler passningar inom laget och GAIS får snabbare fram bollen till de anfallande spelarna jämfört med vad de fått i de senaste matcher.

I minut fyra får Luther Singh en gratischans efter en svag passning från en Syrianskaförsvarare. Singh blir helt fri men Syrianskas målvakt står för en fin reflexräddning.

Syrianska håller därefter i bollen lite mer än GAIS men Makrillarna agerar tufft varje gång motståndarna börjar gå framåt i banan. GAIS vinner mycket boll och letar därefter snabbt fram till anfallarna som kontrar alternativt passar ut bollen till yttermittfältarna.

I minut elva vinner Ingelsten en boll på offensiv planhalva. Han lägger en djupledsboll till Luther Singh som skjuter tätt utanför. Minuten efter tar Singh återigen en snabb löpning, i samband med löpningen tar han sig för baksida lår och lägger sig på gräsmattan. Ett högt nej hörs från publiken då Luther börjar ta sig för baksidan. Singh blir tvingad till att utgå och in kommer istället Cadogan, som visar sig vara full av energi efter att ha börjat matchen på bänken.

I minut tjugo slår GAIS en hörna som Ingelsten fläker sig fram på. Tyvärr får Ingelsten ingen bra träff på bollen från sin position nära mål och bollen går tyvärr över.

Syrianska tillåts fortsatt att ha bollen och passa runt den defensivt men så fort de tar sig uppåt vinner GAIS allt som oftast bollen. Atleterna visar inställning och går in hundraprocentigt i varje duell. I minut trettio vinner Cadogan en boll på offensiv planhalva och testar ett skott från cirka tjugofem meter som letar sig in i mål via Syrianskamålvaktens ben – MÅL.

Efter målet fortsätter GAIS med ett oerhört disciplinerat försvarsspel. Syrianska tillåts sällan att komma framåt i banan. När Atleterna vinner bollen är spelarna dessutom väldigt snabba med att spela fram den till de spelare som befinner sig i anfallsposition och där Ingelsten och övriga där framme krigar bra för att lyckas behålla bollen inom laget.

I minut fyrtiofem testar Chibsah ett skott som via Linus Tornblad letar sig fram till Ingelsten. Ingelsten klackar i sin tur tillbaka till Linus som blir helt fri med målvakten och skjuter ett stenhårt skott i målvaktens högra hörn – MÅL.

Linus mål visar sig dessutom vara det sista som händer i den första halvleken.
I halvtid var avslutsstatistiken 7-2 i GAIS favör.

Andra halvlek

Andra halvlek börjar så som det såg ut i första halvlek förutom att GAIS inte kommer till samma farliga målchanser. Någon minut in på halvleken tar dock Syrianska över allt mer och håller bollen bättre inom laget. Dock skapas inte några riktigt farliga målchanser då GAIS försvar uppträder fortsatt disciplinerat och dessutom har en tydlig idé om vad de ska göra då de får bollen.

Under mitten av halvleken börjar Syrianska vinna mer boll och tvingar därför GAIS allt längre ner i banan. I den sextionionde minuten slår Syrianska ett inlägg som letar sig fram till en fritt stående Syrianskaspelare som skjuter över efter uppoffrande försvarspel av Atleterna.

GAIS nya tränarduo, Jesper Ljung och Benjamin Westman, noterar att matchbilden inte längre är den önskade och att Syrianska kontrollerar spelet i alldeles för hög grad och väljer att byta ut målskytten Linus Tornblad mot Johan Lundgren. Strax efter bytet får GAIS ett inkast i offensivt läge som Moënza väljer att kasta långt mot Ingelsten. Bollen går dock förbi den kämpande Ingelsten och hans försvarare och letar sig till Kieron Cadogan som på kraft skjuter bollen till höger om Syrianskamålvakten – MÅL. Kierons andra för dagen, Glädjen bland alla Makrillar total!

Efter målet håller Syrianska bollen nästan hela tiden men GAIS kan avstyra nästan samtliga försök till anfall från motståndarna. Syrianska försöker hitta instick och farligheter medan GAIS försöker kontra då de vinner boll.

Det enda som egentligen händer sett till farligheter i slutet av matchen är att GAIS får två spelare fria på övertid. Cadogan, som får bollen, missar dock i tillslaget då det verkar som att han funderar på hur snyggt han ska göra sitt tredje mål i matchen.

I och med segern är det nu fem poäng ner till Mjällby på kvalplats. GAIS är i och med segern klara för att undvika direktnedflyttning.

Matchens lirare utsågs Adam Eriksson till.

Matchen sågs av 3155 personer.

Alla till Grimsta!!

Minut för minut:

Minut 4, gratischans Singh – Bra räddning av Syrianskas målvakt.

Minut 5, farlig kontring Syrianska – nickas till hörna.

Minut 11, Ingelsten vinner boll, spelar Singh helt fri. Skjuter utanför.
Minut 12, Luther Singh utgår med befarad sträckning.

Minut 17, Byte GAIS. Singh ut – Cadogan in.

Minut 20 – Hörna GAIS. Letar sig fram till Ingelsten som olyckligt får felträff en meter från mållinjen och bollen går över. Svår boll att sätta foten rätt på.

Minut 24 – Hörna GAIS.

Minut 26 – Skott utanför från Chibsah.

Minut 30 – Cadogan vinner boll och skjuter ett skott, från 25 meter, som letar sig in i mål via Syrianskamålvaktens ben. MÅÅÅÅÅÅÅL! Raketer skjuts!

Minut 40 – Skott Chibsah högt över.

Minut 45 – MÅÅÅÅÅÅÅÅL Linus Tornblad! Chibsah testar skott som tar på Linus, vidare till Ingelsten som klackar den tillbaka till Linus som ensam med målvakten inte gör några misstag utan skjuter in den kraftfullt till höger om Syrianskas målvakt.

Min 63 – Byte Syrianska.

Min 65 – Byte Syrianska.

Min 68 – Gult kort Ekunde.

Min 69 – Farlig målchans Syrianska efter inlägg, skott över.

Min 73 – Byte GAIS. Tornblad ut – Lundgren in.

Min 74 – Långt inkast från Moënza som tar sig fram till Cadogan som bombar bollen i MÅÅÅÅÅÅÅÅL. Bra kraft från Ingelsten i duellen innan bollen går fram till Cadogan!

Min 88 – Byte GAIS. Ingelsten ut – Wagsley in

Match slut. Vinst 3-0. Tung seger för Atleterna!

Tobias Hurtig