Emil Wahlström klar för GAIS

Den meriterade mittbacken Emil Wahlström är klar för GAIS och blir med stor sannolikhet det sista tillskottet i Grönsvarts spelartrupp för 2019.

Emil Wahlström är ett välkänt namn för alla som följer göteborgsfotbollen. Han har under 16 år varit en av BK Häckens bärande spelare och har gjort över 300 matcher för hisingslaget. Efter det att han i höstas inte fick förlängt kontrakt med BKH har han funderat över vad som ska bli hans nästa steg i karriären – och nu står det alltså klart att han byter de gula ränderna i tröjan till gröna.

– Emil är en väldigt fin kille och kommer att passa utmärkt in i gruppen, säger Bosko Orovic. Han är också en riktigt bra bollspelare med känsliga passningsfötter och fint positionsspel. Hans rutin och spelförståelse kommer  att bidra till vårt spel både i offensiven och defensiven och jag är väldigt glad att vi äntligen har kommit i mål i våra diskussioner. Om det inte sker något oväntat på skadefronten så är detta vår sista spelare in i årets trupp och det känns bra att vi nu kan fokusera 100% på att utveckla laget.

GAIS har ju som bekant en lite mindre spelarbudget för 2019 jämfört med förra året och egentligen var årets pott intecknad i och med att Nikola Asceric blev klar för klubben. Bosko Orovic förklarar vidare:

– Värvningen av Emil Wahlström har gjorts möjlig genom ett extra tillskott till klubben från supportrar och GAIS Intressenter. Vi hade ställt in oss på en trupp som innehåller 18 spelare men nu känns det ju väldigt bra att få stänga fönstret med en fin förstärkning, inte minst med tanke på att vi har några killar på skadelistan. Jag vill verkligen tacka de personer som hjälpt oss ro detta i land.

Parterna har tecknat ett rakt tvåårskontrakt. GAIS säger välkommen till klubben, Emil – och lycka till i grönsvart åtminstone över 2020.