Edin-Hamidovic-1

Edin Hamidovic klar för GAIS

Årets skyttekung i division 1, Edin Hamidovic, är klar för GAIS. Den 23-årige forwarden ansluter Grönsvart inför säsongen 2018.

Det var flera klubbar i Allsvenskan och Superettan som visade intresse för den 23-årige poängspelaren, men till slut var det alltså Grönsvart som vann dragkampen. Idag undertecknades ett avtal som gör att han ansluter till Makrillarna den 1:a januari 2018. Kontraktet sträcker sig över två år.

Edin kommenterar övergången så här:

– Efter tre år i division 1 har jag känt att jag vill ta nästa steg i min utveckling och att jag vill spela på en högre nivå nästa år. Det fanns intresse från flera klubbar men jag har fått jättebra intryck av GAIS och jag tror mycket på den modell som Bosko Orovic vill införa i laget. Jag ser väldigt mycket fram emot att få representera klubben i framtiden och hoppas såklart att kunna bidra med poäng under de kommande åren.

– Jag är också väldigt tacksam mot Husqvarna och allt de gjort för mig.

Edin Hamidovic har visat framfötterna i tre olika division 1-lag under lika många säsonger. För två år sedan förgyllde han tillvaron för anhängare till Skövde AIK. Med elva mål och tre assist var dock ett av få glädjeämnen under en säsong då laget degraderades från söderettan. Han värvades då som ett spetsnyförvärv till Motala AIK i norrettan och gjorde under säsongen 2016 sex strutar från en roll som offensiv mittfältare. Tyvärr gick det lika illa för laget och säsongen slutade med nedflyttning.

I det tredje försöket i division 1, i Husqvarna FF, har hans personliga facit varit fortsatt utmärkt och just nu ligger laget på undre halvan med fyra poäng ner till strecket. Så förhoppningsvis kan han i år hjälpa sitt lag till förnyat kontrakt och sedan flytta vidare till GAIS med gott samvete.

Faktum är att 2331 gaisare redan har sett Edin på Gamla Ullevi. För under säsongen 2013 spelade han för Jönköping Södra och fick då chansen att spela i serieavslutningen mot GAIS. Han hoppade då in efter 70 minuter och avgjorde mötet bara tre minuter senare. Det räckte dock inte för att parterna skulle komma överens om en förlängning. Edin ville ha mer speltid och matchhjälterollen mot Grönsvart räckte inte till för att klubben skulle visa tillräckligt intresse för att säkra hans tjänster.

Så vad är det då för spelare som ansluter Atleterna under vintern? Ja, om vi backar bandet några år så hittar vi Hamidovic företrädelsevis som släpande anfallare i den roll som Bosko Orovic skulle beskriva som nr 10. Men eftersom man i HFF upptäckte att han är väldigt stark i djupled har han skolats om till en mer renodlad spetsforward, motsvarande nr 9 om vi ska prata i speltaktiska termer. Det har visat sig vara ett genidrag för under säsongen har han till och med förbättrat sitt poängfacit.

Under försäsongen gjorde han 14 mål och under första halvan av serien har det blivit 11 mål – och samtliga dessa är spelmål. Så är det då en potentiell skyttekung som ansluter GAIS? Ja, hans fina skott och utmärkta ”träffbild” talar i alla fall för det. Sedan får framtiden utvisa om Bosko tänker sig att använda honom som toppforward eller i en släpande roll.

Bosko Orovic kommenterar nyförvärvet så här:

– Det är en mycket bra anfallare som kan användas i flera olika roller. Han är snabb och duktig med bollen och har visat över åren att han är en säker avslutare. Skyttekungar är alltid välkomna och det här är en kille som har alla förutsättningar för att bli en publikfavorit. Nu har vi säkrat upp honom för nästa säsong och det känns bra att redan nu ha klart med en fin offensiv förstärkning.

Vi hälsar Edin Hamidovic välkommen till GAIS!

Bildcredd: sverigesradio.se