Dusan-Djuric-1

Dusan Djuric klar för GAIS

Lagom till årets upptaktsträff kan GAIS presentera ett riktigt spännande tillskott till truppen inför 2017. Klubben har nämligen gjort klart att den tidigare landslagsmannen Dusan Djuric nu förstärker Grönsvart under 2017.

GAIS bygge av truppen inför 2017 går idag vidare med ytterligare en viktig pusselbit. Atleterna har nämligen gjort klart med den välmeriterade mittfältaren Dusan Djuric, som tidigare representerat bland annat Halmstads BK, FC Zurich och nu senast seriekonkurrenten Dalkurds FF.

Både grym spelförståelse och hårt jobb

Dusan Djuric har varit en framstående lirare i svensk fotboll under många år sedan debuten i HBK 2013. Under sin första allsvenska säsong gjorde han 22 matcher, varav 10 från start. Redan i sin tredje match från start hittade han rätt och gjorde sitt första mål i A-lagssammanhang i 1-1-mötet med Elfsborg på Örjans vall. En av lagkamraterna i blåsvart var då Patrik Ingelsten, som därmed har bra koll på vad Dusan går för.

-Dusan är inte bara en fantastisk fotbollsspelare med grym spelförståelse och utmärkt passningsfot. Han är också en mycket seriös yrkesman som jobbar stenhårt på träning och match och han kommer att bidra till gruppen inom massor av områden. Vi har sökt efter ytterligare en central mittfältare till årets trupp och det känns riktigt bra att vi kom i mål med Dusan, säger Patrik Ingelsten, sportchef i GAIS.

Djuric spelade fyra säsonger hos hallänningarna och höjdpunkten var när laget vann stora silvret 2004 och jagade mesta mästarna Malmö FF ända in i kaklet. Därefter lämnade han den nu 32-årige bolltrollaren Sverige för en FC Zurich och ytterligare fyra framgångsrika år. Han gjorde 118 matcher och 28 mål för det helvita laget och blev schweizisk mästare 2009. Under tiden i Schweiz hann Dusan också med att spela i Champions League och Europa League

2012 flyttade Djuric till Frankrike för spel i Valenciennes men åren i den franska klubben blev inte vad han hoppats på. Skador och bristande förtroende hos tränaren gjorde att speltiden blev liten och han lånades ut till danska klubben Odense. Men oturen fortsatte att grina Dusan i ansiktet och en fotskada gjorde att det bara blev tre matcher i Danmark.

Djuric i fin form och positiv trend

Sommaren 2015 gick ryktet om att Djuric var på väg tillbaka till Sverige och alla förväntade sig att bolltrollaren skulle göra comeback i HBK. Men till bollklubbens stora besvikelse skulle det inte bli så, istället gjorde Dusan klart med Dalkurd FF och anlände till klubben inför säsongen 2016.

-Jag kom till Dalkurd utan att ha gjort någon försäsong på grund av skada och konstgräset som vi spelade på då var tufft för min kropp. Så förberedelserna kunde varit bättre och under vårsäsongen var det begränsat med speltid. Men från sommaruppehållet gick det bättre och formen var klart uppåtgående så just nu är trenden positiv, berättade Dusan Djuric för lokalpressen i Borlänge under hösten.

Efter att ha haft flera erbjudanden avseende säsongen 2017 har den åttafaldige landslagsmannen nu gjort klart med GAIS.

– Det känns fantastiskt bra att ha kommit i mål med GAIS. Det är en klubb med rik historia men som också känns riktigt på gång i nuet. Alla som jag har träffat här har gett ett positivt intryck och jag känner ju Ingelsten sedan tidigare och vet att han trivdes bra i laget när han spelade här. Det känns också som att vi har ett spännande lag på gång och jag har bra koll på flera av spelarna sedan förra året.

– Idag är jag skadefri och är i bra fysiskt form, så nu siktar jag bara på att komma igång med träningen ihop med övriga truppen så snart som möjligt.

GAIS hälsar Dusan Djuric välkommen till klubben. Kontraktet med Dusan Djuric är för övrigt skrivet på på 1+1 år där optionsåret nyttjas om båda parter är överens att så skall ske.